Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vände och vann – trots backkrisen

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjö Lakers ångar på i toppen av tabellen – trots backkris i klubben.

För lördagens motståndare Örebro är läget annorlunda. Örebro har nu förlorat sju av de åtta senaste matcherna. 

Växjö vann med 3-1 hemma mot Örebro.

Örebro går igenom en tuff period i SHL. Inför bortamatchen mot Växjö hade laget bara lyckats skramla ihop till en seger på den sju senaste matcherna. Den tunga tiden har också gett konsekvenser. I mötet med Växjö var nämligen stjärnforwarden Libor Hudacek lämnad utanför laget. 

LÄS MER: Uppgifter: Örebro vill dumpa Hudacek 

Växjö har också brottats med problem den senaste tiden. Lagets backsida ser tunn ut just nu. Noah Welch och Daniel Rahimi är avstängda medan Eric Martinsson är skadad.

När matchen blåstes i gång var det Örebro som började starkast. Örebro tryckte på och fick utdelning när Tylor Spink satte matchens första mål.

Men Växjö kom tillbaka. 

Sex minuter in i den andra perioden satte Jonas Röndbjerg sitt andra mål för dagen och vändningen var fullbordad – 2-1 till Växjö.

Örebro vek sig inte utan fortsatte trycka på med flera fina lägen, men i den tredje perioden punkterade Robert Rosén matchen genom att snärta dit 3-1 i krysset.