Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sent avgörande tog kål på segersviten

Oscar Alsenfelt motar en puck.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marek Hrivik.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det var målvakternas kamp fram till 51 sekunder från slutsignalen. 

Då klev Carter Ashton fram i powerplay och ordnade segern för Leksand borta mot Malmö. 

– Jag måste vara kyligare i det läget, säger Malmös Eml Sylvegård om den matchavgörande utvisningen i slutet.

En stark, aggressiv och fysisk inledning av Malmö Redhawks var den största skillnaden jämfört med mötet mot Örebro - skåningarna var alerta, pigga och spelsugna vilket märktes tydligt. 

Chanserna kom, skotten vann man i första perioden, men Janne Juvonen stod omutlig i Leksandsmålet under hela matchen. 22 skott, lika många räddningar, och ett mycket imponerande målvaktsspel när Redhawks hade flera stora chanser att ta ledningen. 

I stället var det Leksand som fick utdelning för sin insats i takt med att de växte in i matchen. Dalmasarna tuggade på, kämpade sig tillbaka och tog över tillställningen helt mot ett Malmö som mot slutet såg trött och segt ut. 

Carter Ashton fick avgöra en jämn och tuff tillställning med 51 sekunder kvar att spela – slovaken utnyttjade ett powerplay på bästa sätt när Emil Sylvegård dessförinnan hade visats ut två minuter för hakning. En skymd Oscar Alsenfelt hade inte mycket att sätta emot - 1-0 och samtliga poäng med hem till Siljans södra strand. 

Malmös förlust innebär att lagets segersvit på tre raka segrar nu är slut – laget är nu också besegrat för första gången 2021.

”Han faller lätt där”

Emil Sylvegård är självkritisk gällande sitt agerande i samband med utvisningen som föranleder Leksands mål.

– Jag är nere i ”krysset” som jag ska vara, sen drar ”Frallan” mig och… Ja, jag vet inte. Jag ser att han ramlar där, men sen måste jag också vara kyligare i det läget. Det är så vi vill spela, med mycket aggressivitet, men han gör det bra och jag mindre bra. Oturligt eller dåligt – jag får bara ta lärdom av det. 

Malmös tränare Joakim Fagervall om den matchavgörande situationen:

– Jag tycker (Johan) Fransson kunde åkt ut där också. Han faller lätt. I ett sådant läge hade man lika gärna kunnat ta både Emil och ”Frallan”.