Daniel Rahimi hade en bra lördagskväll. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNDaniel Rahimi hade en bra lördagskväll. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Daniel Rahimi hade en bra lördagskväll.  Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Sent avgörande för serieledarna Växjö

Publicerad

Daniel Rahimi var inblandad i allt under kvällens match i Skellefteå.

Han bråkade med motståndarna, tog utvisningar - och avgjorde.

Nu är de suveräna serieledarna bara två poäng från drömgränsen på tresiffrigt.

– Jag har inte så jättebra skott så när den står upp vet jag att den får en lite märklig bana, säger Rahimi i C More.

Skellefteå såg ut att kunna skrälla mot Växjö Lakers i mötet mellan 2010-talets stora giganter i svensk ishockey. 

Men Daniel Rahimi ville annat. 

Först bråkade han, sen blev han utvisade, sen bråkade han lite till.

Och till slut avgjorde han med mindre än tre minuter kvar av matchen med ett skott som letade sig in via Skellefteås back Mike Kostka som olyckligt styrde in det avgörande målet i egen målbur.

– Det var jätteskönt att vinna, vi kommer från en tuff period med ett par förluster. Vi börjar lite trevande men kommer i gång i andra perioden, säger matchhjälten Daniel Rahimi och fortsätter om sitt avgörande mål:

– Jag har inte så jättebra skott så när den står upp vet jag att den får en lite märklig bana, så det passar mig, haha. 

Växjö nära drömgränsen 

För Växjö Lakers fortsätter den bekväma resan mot serieseger.

Laget toppar nu ligan med 14 poäng när bara sju omgångar återstår och med 21 poäng kvar att spela om talar mycket för att klubben kommer att eliminera ännu ett klubbrekord.

Redan i dag kunde man nämligen tangera det tidigare klubbrekordet på 98 poäng i SHL och laget har nu sju matcher på sig att ta en poäng för att slå sitt egna rekord.

Och upp till drömgränsen på tresiffrigt återstår bara två poäng för Lakers.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag