Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sensationen: Toppar serien efter ny skräll

Höjdpunkter: Oskarshamn-Djurgården
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Jätteskrällen Oskarshamn toppar SHL efter 3-2 mot Djurgården.

Tyler Kelleher blev tvåmålsskytt för nykomlingen som höll undan efter en nervig avslutning.

– Ja, det var väl många som hade tippat det här, säger Oskar Nilsson till C More.

Säsongens sensation hittills i SHL är ett faktum.

Fyra matcher in leder utdömda nykomlingen Oskarshamn sensationellt ligan – efter en 3-2-seger hemma mot Djurgården under lördagskvällen.

Det var gästerna som pressade för ett ledningsmål i både första och perioden (19-9 i skott). Men det var Oskarshamn som var mest effektiva. Nichlas Hardt hittade fram till Tyler Kelleher med en öppnade passning, och den sistnämnde placerade in 1-0 i nättaket i den andra perioden.

Till tredje perioden petades storstjärnan Patrik Berglund – som ännu är poänglös efter fyra matcher – till andrakedjan.

Och Djurgården jagade febrilt ett kvitteringsmål.

Oskarshamn i topp av SHL efter ny skräll

Men när Robin Norell drällde med pucken i offensiv zon var John Dahlström och Pontus Netterberg på hugget. Duon snappade upp pucken och kontrade snabbt och Netterberg tryckte in 2-0 med en backhand.

Manuel Ågren var därefter ytterst nära att reducera två gånger om för Djurgården när han drog ett slagskott i ribban. 

Men i stället punkterade Tyler Kelleher matchen när han gjorde 3-0. 

Dramatik uppstod på slutet när Simon Johansson reducerade till 1-3 från backplats för Djurgården och Patrik Berglund gjorde sitt första mål för gästerna – och sitt första mål i SHL någonsin – till 2-3.

Men Oskarshamn höll undan inför en fullsatt hemmaarena – 3 275 åskådare – efter en dramatisk avslutning. I och med segern toppar Oskarshamn hela SHL – en poäng före just Djurgården och Rögle.

– Det är alltid kul att göra mål, men för mig är det spelet som är det viktigaste. Det blir bättre och bättre, säger Patrik Berglund till C More och fortsätter:

– Slarvet blev så klart kostsamt för oss i dag. Vi förde matchen och spelade bra hockey, men vi var inte tillräckligt med inne på kassen. Det finns mycket att jobba på.

Oskarshamns Oskar Nilsson:

– Ja, det var väl många som hade tippat det här, säger han skämtsamt till C More.

– Vi är ödmjuka inför uppgiften, det är ju ganska vanligt att nykomlingar går in och gör en bra start. Det handlar om att ha respekt för varandra, men behålla glädjen. Det måste vara kul att komma till hallen varje dag.