Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Sågningen: "Är ett lag i förfall just nu"

Publicerad

Underläge med 1-0 efter en period mot Växjö.

Då sågar C More-experten Petter Rönnqvist SHL-jumbon Karlskrona HK.

– Det är ett lag i förfall just nu, säger han i C Mores sändning.

Karlskrona HK har det blytungt i SHL just nu.

Inte en seger efter full tid sedan 21:a december och hjälplöst sist i tabellen. Och i torsdagens möte med serieledarna Växjö Lakers fortsatte KHK:s kräftgång. Liam Reddox satte 1-0 efter 2:55 in i första perioden. 

Resultatet stod sig perioden ut, och i pausen riktade C Mores expert Petter Rönnqvist hård kritik mot KHK.

– Karlskrona med sina ekonomiska bekymmer, Ledin kom dit och det har inte blivit någon bra värvning överhuvudtaget. Spelarna är redan mentalt på väg därifrån. Jag känner lite så, säger Rönnqvist.

Han fortsätter:

– Det är ett lag i förfall just nu. Ingenting har stämt de senaste tio omgångarna.

Experten sågar KHK

Karlskrona meddelade under tidsagen att man behöver fylla hemmaarenan varje resterande hemmamatch den här säsongen för att rädda elitlicensen. 

För att klara elitlicensen behöver KHK öka publiksnittet från 3500 till 4200 åskådare per match.

– Att vi kommer att gå back kan nästan vem som helst räkna ut. Vi måste helst fylla arenan varje gång för att klara det här., sa klubbdirektören Charlotte Gustavsson om det ansträngda ekonomiska läget. 

Ny jumbo – efter Calofs mål

Serieledande Växjö vann till slut med 2–1 efter att Andrew Calof gjort segermålet fem minuter in i tredje perioden. Det var Calofs 20:e mål för säsongen i SHL – hans bästa notering under hans fyra SHL-säsonger. 

– Ja, det är första gången jag har gjort det, men vi har fortfarande en bit kvar som lag. Jag är glad just nu för våra tre poäng, säger Andrew Calof till C More.

Han är nu i delad skytteligaledning i SHL.

I och med förlusten trillade Karlskrona ner till jumboplatsen i SHL.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag