Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Säckade ihop på Ica – i respirator i tre dygn”

Sportklubben 25 september
Gunnar Svensson.Foto: TOMAS LEPRINCE
Gunnar Svensson.Foto: TOMAS LEPRINCE

Hockeyprofilen Gunnar Svensson har drabbats av hjärntumör.  

För Kvällsposten berättar han om hur han först föll ihop i mataffären och sedan hamnade i respirator.

– Jag har, hör och häpna, legat på lasarett fem månader i sträck men självömkan är ingenting för mig. Jag mår bra efter omständigheterna, säger han. 

Spelaragenten Gunnar Svensson, som vanligtvis brukar göra sin röst hörd på Twitter och som är en stor profil i hockeyvärlden, har fört en nedtonad tillvaro senaste månaderna. 

Nu berättar han för Kvällsposten att han har drabbats av en hjärntumör och legat på sjukhus i fem månader efter att ha kollapsat i mataffären i Höllviken. 

– Jag har, hör och häpna, legat på lasarett fem månader i sträck men självömkan är ingenting för mig. Det vill jag upprepa, säger han med eftertryck. 

– Jag mår hur bra som helst utifrån omständigheterna. Det är grönt lyse och jag har ingen huvudvärk eller annan värk. Jag har en hjärntumör men den är under bevakning om man säger så. 

Tumören upptäcktes efter att Gunnar Svensson kollapsat. 

– Jag säckade ihop totalt, sju, åtta sekunder på Ica Toppen. Sedan låg jag i respirator i ungefär tre dygn. Så pass illa var det. 

– Men utifrån de omständigheterna känner jag mig jättefrisk nu.

Gunnar Svensson är pappa till svenske hockeystjärnan Magnus Pääjärvi Svensson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fått komplikationer 

På vägen har det också tillstött komplikationer, bland annat en kraftig lunginflammation. 

– Då kom jag tillbaka till ruta ett så jag har varit med om en del.  

Gunnar Svensson har dock förhoppningar om att komma tillbaka till hockeyn. Under sjukhusvistelsen har Morten Green och Bjarne Madsen upprätthållit hans verksamhet. 

– Jag har fått jättebra hjälp av Morten Green och Bjarne Madsen, som varit min partner sedan 20 år tillbaka. De sköter alla kontakter och allt åt mig.  

– Jag strävar efter att komma tillbaka. Jag tog precis 200 steg med rullatorn här, stapplande steg. Jag bor på ett korttidsboende en liten bit från mitt hus bara. 

Agenten, som har haft tunga spelare som Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och Anton Strålman i sitt stall, följer dock hockeyn minutiöst berättar han. 

– Den biten har inte tagit någon skada, säger han och skrattar. 

En av Sveriges första hockeyagenter

Gunnar Svensson berättar också att han har haft cancer, närmare bestämt lymfom, för sex år sedan. 

– Det blev jag friskriven från men det ligger där och gurglar, påpekar han. 

– Vi får se, jag ska på ett uppföljningsmöte i oktober. Där är vi. 

Gunnar Svensson blev elitseriens yngsta tränare någonsin när han tog över Djurgården som 27-åring. Sedan dess har han också varit tränare i Troja Ljungby, haft tunga poster i Malmö Redhawks och till sist blivit en av Sveriges första och största hockeyagenter.