Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Så här har ni inte sett Elias Pettersson innan

Publicerad

Elias Petterssons supertalang på isen är välkänd vid det här laget. 

Färre känner till Växjöstjärnans dolda talang som han lärt sig efter många timmars träning hemma på gräsmattan i Ånge.  

– Farsan var bra på enhjuling och sedan tyckte jag det var häftigt att jonglera. 

Elias Pettersson är inte bara en supertalang med otrolig känsla på isen. 

Han är också grym på att jonglera på enhjuling. 

När Kvällsposten träffar honom och har med sig jongleringsbollar och en enhjuling visar han snabbt upp sin dolda talang. 

– Farsan var bra på att cykla enhjuling när jag var mindre och då ville jag också lära mig det. Sedan tyckte jag det var häftigt att jonglera så då lärde jag mig det också, förklarar han. 

Det var hans enorma envishet som gjorde att han lyckades. 

– När jag lärde mig jonglera stod jag tre eller fyra timmar på gräsmattan hemma i Ånge innan jag kunde det, fortsätter han.  

Uppgraderade med käglor

Men Elias Pettersson nöjde sig inte heller med det. 

– När jag lärt mig med tennisbollar ville jag uppgradera och göra det svårare och då åkte jag till Fritidsboden I Ånge och köpte käglor att jonglera med. 

LÄS MER: Elias Pettersson dokument - Från Ånge via Timrå och Växjö till NHL 

Elias Pettersson sköt Växjö till final i den fjärde kvartsfinalen mot Malmö. 

Finalserien, där Lakers får möta Djurgården eller Skellefteå, inleds tisdagen 17 april. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag