Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosén sänkte Färjestad – efter märkligt lobbmål

Robert Rosén blev tvåmålsskytt mot Färjestad.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
1–0-målet gick i en båge över Stefan Steen som blev utbytt efter två perioder.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Serieledande Växjö Lakers avslutade 2017 med en 3–0-seger mot Färjestad.

Robert Rosén gjorde två mål – efter att Adam Brodecki med en märklig bana lobbat in 1–0.

– Vi har börjat bra, men är inte nöjda, säger landslagsmålvakten Viktor Fasth.

Efter en mållös första period hettade det till rejält i andra i Växjö.

Efter 27.52 gjorde Adam Brodecki 1–0 för SHL:s serieledare när hans hopslag mot Färjestadsbacken Jens Westin fick pucken att gå högt upp i luften och blev till en lobb över målvakten Stefan Steen.

Bara 46 sekunder senare styrde Robert Rosén in 2–0 på Daniel Rahimis skott.

– Den tar på högerknäet tror jag och ändrar lite riktning och skönt att se den precis glida över mållinjen, säger Robert Rosén till C More.

– Precis innan tror jag vi hade två frilägen för att göra 1–0 förutom de lägen vi hade i ramen. Målet är ett hopslag som går över Stefan som letar puck. Det är en lobb som går in helt enkelt, säger Färjestad tränare Johan Pennerborn.

Brottades i båset

Andra perioden bjöd på mer känslor och flera situationer där spelarna var lite griniga. Efter 33.10 slutade ett gruff mellan Martin Lundberg och Johan Ryno med att båda spelarna föll in i Färjestads bås innan domarna kunde sära på spelarna.

– Jag skulle bara byta, sen ville han hänga på in. Det var inte så mycket att säga, säger Johan Ryno till C More.

Foto: C More

Innan perioden var slut utökade Robert Rosén till 3–0 med 44 sekunder kvar att spela bakom en olycklig Stefan Steen som byttes ut mot Lars Haugen till tredje perioden.

Storspelande Fasth

Där jagade Färjestad, utan att lyckas överlista Växjös landslagsmålvakt Viktor Fasth som var omutlig i mål och höll nollan för fjärde gången den här säsongen.

– Jag tycker vi gör en fantastiskt bra match. Vi var alla missnöjda efter förra matchen mot HV och det syns på alla i dag. Vi kommer ut med en helt annan inställning. Vi maler ner Färjestad över tre perioder, ruggigt starkt, säger Viktor Fasth som var tillbaka i mål efter att ha missat två matcher.

Växjö, där Janne Pesonen gjorde comeback efter 2,5 månads skadefrånvaro, har nu 24 segrar på 32 omgångar.

– Vi har börjat bra, men samtidigt är vi inte nöjda någonstans. Det finns mycket i vårt spel som vi vill förbättra. Det är långt kvar på säsongen och vi kan fortfarande bli bättre, avslutar Fasth till C More.