Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Röglestjärnan om sitt galna dygn: ”Magisk”

Anton Bengtsson jublar efter ett av sina två mål.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Adam Tambellini klappar om Anton Bengtsson efter 6-3-vinsten mot Brynäs.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Den 16 februari 2021 blir en dag Anton Bengtsson sent kommer glömma.

Vid klockan 00.41 blev han pappa till en liten son. Drygt 20 timmar senare sänkte han Brynäs med två mål. 

– Jag har haft ett fantastiskt dygn, säger han.

Det är nog en ren och skär underdrift att påstå att Anton Bengtsson red på en glädjevåg nere på Catena arenas is när hans Rögle tog emot Brynäs i tisdags. För nog var det inget annat än eufori som fyllde den 27-årige hockeystjärnan.

Anton hade ju trots allt bara några dygn tidigare gjort comeback för Tre Kronor. Kort därefter fick han även tillökning till familjen, när hans lille son såg dagens ljus för första gången klockan 00.41, natten mot tisdag i Halmstad.

– Jag kan knappt sluta le. Jag går bara runt och är glad och mår allmänt bra. Jag har haft ett fantastiskt dygn, sa Anton Bengtsson själv, efter 6-3-segern mot Brynäs. 

Bara lite drygt 18 timmar och 20 minuter efter familjetillökning var det dags för en sömnlös Anton Bengtsson att spela hockey igen. Och hans Rögle hackade och hade det periodvis tungt mot gästerna från Gävle.

Men Anton Bengtsson stod för en solid insats – 27-åringen säkrade segern för Rögle när han sköt sitt andra mål för dagen, som betydde 5-3

– Det är inte vår bästa insats och jag tycker de stänger ner oss bra i mittzon. Samtidigt hittar vi en väg att vinna och det ska vi ta med oss, sa Anton Bengtsson efteråt. 

Behöver man inte sömn när man är hockeyspelare? 

– Jo, egentligen behöver man det. Men inte denna gång.

”Skönt att leda serien” 

Visste du att du skulle spela matchen ändå, trots att du nästan precis blivit pappa? 

– Nja, det berodde ju lite på hur statusen blev. Men både min sambo och mitt barn mådde bra, och min sambo ville att jag skulle spela. Under de här tiderna får jag ändå inte vara med på BB, så jag fick åka hem och försöka sova och vila lite mitt på dagen, sa Anton Bengtsson, märkbart glad och pigg, trots att han där och då bara sovit lite drygt tre timmar.

– Förhoppningsvis får jag åka och hämta barn och sambo snart. 

Segern mot Brynäs lyfter Rögle från en andraplats till serieledning. Ängelholmarna har spelat ihop 82 poäng med tio omgångar kvar på SHL-schemat.

För Anton Bengtsson och resten av Rögle lever drömmarna om guld. Inte minst eftersom stjärncentern Ted Brithén har valt att skriva på för sin moderklubb och vända hem från Schweiz i förtid. 

Mot Brynäs gjorde Brithén comeback i Rögletröjan

– Det känns skönt att leda serien. Vi går för att vinna och sätta oss i en bra sits inför slutspelet, sa Anton Bengtsson.

Och Ted tillbaka!?

– Ja, fantastiskt kul. Det är en bra kille och en grym hockeyspelare som kommer stärka det här laget. Det är bara roligt att han är här.

Hamnade i formdipp efter segern mot DIF

Känner ni er som seriens bästa lag?

– Haha, det är svårt att säga! Men nu har det varit lite uppehåll för oss, vi har startat om och ska försöka hitta tillbaka till den form vi hade ett tag. Kan vi hitta den är vi starka, sa Anton Bengtsson.

Inför tisdagens match mot Brynäs hade Rögle egentligen en form i bagaget som inte var allt för imponerande, tabellplaceringen till trots. Ängelholmarna vann mot Djurgården den 21 januari – därefter passerade nästan en hel månad utan att Rögle lyckades ta en trepoängare.

Som bäst blev det övertidsvinst mot Luleå (även då blev Anton Bengtsson matchhjälte), samt dubbla straffsegrar.

– Vi har inte tagit några trepoängare men ändå varit med i varje match och ofta tagit poäng. De poängen blir viktiga i slutändan, även om vi alltid vill ha tre poäng. Men det var jäkligt viktigt att få tre poäng mot Brynäs, sa Anton Bengtsson.

Ja, om det vi såg sista månaden var er formsvacka så kommer ni gå långt? 

- Ja, precis. Vi hoppas att det var vår formsvacka så ska vi bara uppåt nu, avslutade den nyblivna pappan Anton Bengtsson.