Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SHL-talangen förd till sjukhus i ambulans

Publicerad

Röglespelaren Mathias From skadade sig på klubbens träning under måndagen och fördes med ambulans till sjukhus. 

– Han skulle svänga och fastnade lite i isen. Just nu vet vi inte vad som har hänt, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till hd.se

Det var på måndagens träning som olyckan var framme för Rögleforwarden Mathias From. 

Enligt hd.se ska talangen ha blivit fotskadad när han ramlade vid sargen. 

Dansken fördes sedan med ambulans till Helsingborgs lasarett för att få skadan undersökt. 

 – Han skulle svänga och fastnade lite i isen. Just nu vet vi inte vad som har hänt, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till hd. 

– Han har varit en av våra bästa forwards under försäsongen. Men just nu vill jag inte spekulera kring hur allvarlig skadan är, fortsätter Rögletränaren. 

Enligt senaste uppgifterna rör det sig om en kraftig stukning.

– Det är bättre än vad vi först befarade. Det är för tidigt att säga exakt hur länge han blir borta, men ingenting är brutet. Vi får ta det dag för dag, säger Rögles informationsansvarige Lasse Mauritzson till hd.se.

Glädjebesked inför genrepet mot Karlskrona

Mathias From är 19 år och har även debuterat i danska landslaget. Under den gångna säsongen gjorde han fyra poäng på 33 matcher i grundserien för Rögle. 

Samtidigt kommer Rögle med glädjebesked inför genrepet mot Karlskrona i morgon tisdag. 

Både backen Cade Fairchild, som skadade sig på lägret i Köln, och från förra säsongen långtidsskadade anfallaren Daniel Widing gör comeback.

– Det är skoj att de är tillbaka och att de får en match i kroppen innan allvaret. Det ökar konkurrensen i laget, säger Anders Eldebrink till klubbens hemsida.

Rögles SHL-premiär sker i lördagens Skånederby mot Malmö. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag