Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Masken lämnar Rögle: "Färdig som sportchef"

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

SHL-jumbon Rögle och sportchefen Anders "Masken" Carlsson går skilda vägar.

Parterna är överens om att bryta samarbetet senast efter säsongen – och då lämnar "Masken" sportchefsyrket.

– Efter snart fem år i Rögle så känner jag att det är läge för någon ny kraft att ta över och föra klubben vidare, säger Anders "Masken" Carlsson i ett pressmeddelande.

Rögle BK har fått en tung start på SHL-säsongen och klubbens sportsliga ledning har fått ta emot en hel del kritik.

Nu kommer beskedet att sportchefen Anders "Masken" Carlsson lämnar klubben.

Carlsson har varit sportchef i Rögle sedan 2013 och varit med om att ta upp klubben i SHL. Hans kontrakt med Rögle sträcker sig över den här säsongen. Det har även funnits en option att förlänga kontraktet med ytterligare ett år, men parterna är överens om att inte utnyttja den.

– Att vara sportchef är inget 9-5-jobb, det kräver mycket närvaro och tillgänglighet. När jag kom till klubben så var uppdraget att gå upp i högsta serien och därefter etablera oss och där är vi nu. Efter snart fem år i Rögle så känner jag att det är läge för någon ny kraft att ta över och föra klubben vidare. Jag är övertygad om att Rögle BK har en ljus framtid, det finns alla förutsättningar vad gäller den egna verksamheten, stödet från det lokala näringslivet och inte minst supportrarna, säger Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

”Färdig som sportchefsjobbet”

I en intervju med Sportbladet utvecklar Anders Carlsson varför han slutar som sportchef.

– Jag vill det här, alltså göra något annat. Jag har fan ingen energi, jag är tömd. Det är så jäkla svårt att få energipåfyllning i det här jobbet, säger "Masken" till Sportbladet.

Men det är inte kritiken som har kostat på mest.

– Att det gnälls tillhör jobbet och det bekommer mig inte så mycket för jag läser inte. Men man bryr sig om folk och man bryr sig hur det går. Man bryr sig om killarna och klubben och det tär något enormt när man inte får den framgång man vill ha, säger han och fortsätter:

Beslutet att sluta som sportchef verkar också vara definitivt. Anders Carlsson vet dock inte vad han ska göra i stället.

– Jag vet faktiskt inte. Först måste det här få lägga sig lite, men sedan måste jag hitta ett nytt jobb. Men en sak är säker: jag är i alla fall färdig med sportchefsjobbet. Det vill jag inte ha någon mer gång.

Hyllar "Maskens" arbete

Att beslutet om att "Masken" lämnar sin roll blir officiellt redan nu beror på att Rögle vill komma i gång med processen att hitta klubbens nya sportchef.

– Eftersom ”Masken” inte kommer att vara kvar hos oss nästa säsong så vill vi kunna påbörja arbetet med att hitta en ersättare så fort som möjligt för att inte tappa fart och tid med det sportsliga arbetet inför kommande säsong, säger Rögles ordförande Håkan Eriksson.

Han hyllar "Maskens" arbete i Rögle.

– ”Masken” tog över som sportchef i Rögle när vi precis trillat ur SHL och uppdraget initialt var att ta oss tillbaka till högsta serien och därefter etablera oss i SHL. Han har svarat för ett mycket bra jobb och med sitt stora engagemang och hjärta hjälpt oss en bra bit på vägen i vårt långsiktiga mål att bli en stabil och etablerad SHL-klubb.

Stannar under övergångsperioden

Rögle har tagit fram en kravprofil på den nye sportchefen och vd:n Marcus Thuresson har inlett processen.

– Vi vill så klart ha det på plats så fort som möjligt men det måste få ta den tid det behöver så vi får rätt person. Under tiden kommer Marcus att ta ett större ansvar för de sportsliga frågorna med hjälp av andra kompetenta hockeypersoner i organisationen, säger Håkan Eriksson.

Rögle skriver att Anders ”Masken” Carlsson kommer att vara kvar och hjälpa Marcus Thuresson under en övergångsperiod. Det kan bli resten av säsongen, men hittar Rögle en ny sportchef kan Carlsson sluta tidigare.