Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögles spelare markerar mot nazistskandalen

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

En grupp Röglesupportrar skanderade nazistiska ramsor och hyllningar till polismördare – nu manifesterar klubben och spelarna mot händelsen.

– Vi i laget och hela klubben tar kraftigt avstånd från det som yttrades, säger lagkaptenen Mattias Sjögren i en video på klubbens webbplats.

Det var inför Rögles hemmapremiär och derby mot Malmö i lördags som supportrar marscherade genom Ängelholm. I filmklipp som Sydsvenskan och HD publicerade hördes ramsor som dels hyllade polismördaren Jackie Arklöv, dels avslutades med nazisthälsningen ”Sieg Heil”.

Klubben tog avstånd från ramsorna och polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.

Nu skriver klubben på sin webbplats att den ”tar väldigt kraftigt avstånd och jobbar i enighet tillsammans med polis, vår supporterklubb Angel Island Army samt kommun för att gå till botten med det här. Baserat på vad vi vet i dag är det en liten grupp individer som förstört för våra supportar och för oss som klubb. Det är något vi aldrig kommer acceptera”.

I en video läser lagkaptenen Mattias Sjögren, med resten av spelartruppen bakom sig, upp ett uttalande där han bland annat säger:

– I Rögle värnar vi om alla människors lika värde. Delar man inte värderingarna vi står för har man inget i vår klubb eller på läktaren att göra. Hockey är för alla och Rögle är för alla.

Rögle har nu tre raka segrar