Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögles ryck i toppen – vann seriefinalen

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rögle behåller greppet om förstaplatsen i SHL.

Två nya poäng efter 2-1 i den heta toppdrabbningen mot Djurgården.

Segermålet inprickat av Daniel Zaar när det återstod 28 sekunder – av förlängningen.

– Skönt att vinna även om vi inte gör vår bästa match, säger Zaar innan han kliver in i duschen.

Rögle fick kicken man ville ha inför hemmafansen som fyllt Catena Arena.

1-0 redan i femte minuter efter en tempoväxling där Djurgården inte hängde med i svängarna. Hampus Gustafsson, som kom i en sjuhelsikes fart på högerkanten, serverade framför bortamålvakten Karri Rämö som fick se hur Adam Edström stötte in pucken.

– Det känns hur bra som helst. Ett väldigt bra hockeymål. Allt börjar med uppspelet på blålinjen, bra fart i mitten och hittar in framför mål. Jag behövde bara peta in den, kommenterade Edström till C More – och infogade:

– Är man på rätt ställe kommer pucken till en. Då slår man in några här och där.

Ängelholms stolthet visade under de två första perioderna varför man är etta i serien. Bortasegern mot Frölunda, i den tidiga seriefinalen, var ingen tillfällighet.

Efter ledningsmålet höjde man sig ett snäpp i andra perioden. Bättre tryck, högre fart och mer kontrollerat.

– Vi har ägnat en hel del tid åt att kika på saker som vi gör som gör oss framgångsrika. Vi är ett topplag och det är den positionen vi siktat mot, konstaterade tränaren Cam Abbott i en klubbintervju före matchen.

Rögle slog Djurgården - rycker i toppen 

Rögle kom till spel utan Ted Brithén (käke), Éric Gélinas (hjärnskakning) och Nils Höglander (avstängd). Leon Bristedt, som var ett osäkert kort, bildade kedja med Mattias Sjögren och Dominik Bokk. Och nye målvakten Christoffer Rifalk (från Oskarshamn) spelade sin första match på hemmais.

Djurgården, som kom från en stark bortaseger mot Luleå med 3–1 och en målfest mot Adler Mannheim i CHL i tisdags, hade svårt att sätta press när Skåningarna vevade upp farten.

Men i tredje perioden kom utdelningen stockholmarna väntat på – och man fick hjälp. Hemmaförsvararen Samuel Jonsson ändrade riktning på pucken när Robin Norell laddade för 1-1.

När publiken – 5 007 personer – var inställda på straffläggning kom avgörandet.

Daniel Zaar kom fri, satte pucken och tog Rögle till sjätte raka segern i SHL.

Hur upplever du målet?

– Jag ser att Kodie (Curran) får pucken i mittzonen och jag vet att han är skicklig på att hitta passningar. Jag försökte bara hitta en öppen yta. Sedan serverade han mig ganska fint. Jag hade ingen aning om hur mycket det var kvar att spela, säger Zaar.

Förklara: varför är ni så bra?

– Vi har mycket klara roller vad vi vill göra med och utan puck. Det är en trygghet att kunna luta sig tillbaka på. Även om man inte har sin bästa dag och inte är vän med pucken känns det riktigt tryggt med vår spelidé. Det gör att vi vinner många matcher.

Hur länge håller detta?

– Det får vi se. Vi jobbar på och hoppas kunna hålla i så länge som möjligt, säger Daniel Zaar.