Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles matchhjälte: ”Det var fantastiskt”

Anton Bengtsson segerskytt mot Frölunda.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rögles målvakt Christoffer Rifalk jublar.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Målkalaset mellan Rögle och Frölunda såg ut att gå till förlängning. Då klev Anton Bengtsson fram och satte 5-4 med två minuter kvar att spela.
– Det var fantastiskt att se den gå in, utbrister matchhjälten. 

Det böljande fram och tillbaka i toppmötet mellan Rögle och Frölunda. Ett galet slut på den andra perioden där tre mål gjordes mer eller mindre direkt efter varandra följdes upp av en nästan lika intensiv avslutning på matchen då Frölunda sent kom tillbaka till 4-4. Det lutade åt förlängning. 

Men då, med två minuter kvar att spela, tryckte Anton Bengtsson in sitt andra mål i matchen vilket betydde 5-4. 

– Verkligen en sjuk match haha. Det svängde fram och tillbaka. Det måste ha varit en rolig match att titta på, men det var en svår match att spela, konstaterar Rögles segerskytt.

”Självklart underlättade det för oss” 

För ja, matchhjälte blev han. Med dryga minuten kvar drog Frölunda på sig ett onödigt lagstraff vilket gjorde att Göteborgslaget tvingades slutföra drabbningen i boxplay.

– Självklart underlättade det för oss att spela med en man mer i slutet. Vi kunde hålla i pucken och döda den där minuten. Det var skönt. 

Hur var känslan när du satte 5-4?

– Det var fantastiskt att se den gå in, otroligt skönt verkligen, säger Bengtsson som tycker att mötet de två topplagen emellan höll hög klass – åtminstone vad gäller anfallsspelet.

– Offensivt såg det väldigt bra ut för båda lagen, men defensiven behövs det slipa på inför nästa match! 

Rögle har fem raka segrar mot Frölunda 

Rögle vann samtliga fyra bataljer mot Frölunda i fjol – och tog nu alltså femte raka segern mot Göteborgslaget. Målvakten Christoffer Rifalk har ingen förklaring på det. 

– Det är mycket slump att vi just har fem raka mot dem, men vi har uppenbarligen hittat ett bra spel att lira mot just Frölunda. Än så länge har det spelet fungerat så det är bara att fortsätta, konstaterar 24-åriga keepern med ett leende.