Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles kross – tog en storseger på bortaplan

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tre raka förluster – då studsar Rögle tillbaka och krossar SHL:s formstarkaste lag Örebro.

– Vi spelar den typen av hockey man behöver göra för att vinna på bortaplan, säger stjärnforwarden Leon Bristedt till C More.

Kritiken var hård efter sju insläppta mot Luleå på hemmais tidigare i veckan. I bagaget fanns dessutom en förlust mot Leksand efter straffar och dessförinnan en tung bortasmäll mot Brynäs.

Spelarna i Rögle tog sågningarna på rätt sätt.

– Vi spelar som bästa när vi åker mycket skridsko, jobbar hårt och är först på pucken. Vi har kommit bort från det i några matcher men nu har vi visat prov på att vi vet hur vi ska spela. Vii vet hur vi ska göra för att vinna, säger Leon Bristedt efter 2-5-segern.

Örebro, med fem raka segrar i ryggen, klappade igenom inför 5 438 som piskade upp en härlig stämning i Behrn arena.

Rögle var hetare, vassare och skarpare – och kopplade ett tidigt grepp i första perioden när Dominik Bokk stänkte in 0-1 efter fint förarbete av Simon Ryfors.

– Vi kom två mot en och jag markerade med klubben mot isen att jag var där. Sedan kom passet.

– Vi är tillbaka till vårt spel. Vi har speedat upp och är mer aggressiva på isen, analyserar Bokk i C More-intervjun.

Bristedt skickade in 0-2 efter 28.27 och Ted Brithén tryckte in 0-3 några minuter senare i fem mot tre-överläge. Hemmaspelarna köpte korv på läktaren när Rögle briljerade med sitt klapp-klapp-spel.

Match var stendöd när Dominik Bokk slog till – igen. Femte målet på fyra matcher av den tyske forwarden.

– Jag vet inte vad som hänt. Men jag har fått många bra passningar, säger han.

Rögle besegrade Örebro

Leon Bristedt har sett bristerna i senaste matcherna. Nu sätter han fingret på vad som saknats.

– Vi spelar riktigt tajt, jobbar hårt och är först på pucken. Det ska vi ta med oss till varje match så vi inte blir okonsekventa som vi varit senaste tiden, säger han till C More.

Bristedt avslutar:

– Det var rättvist. För ett tag var det rena High Chaparral-hockeyn, vi fick inga utvisningar med oss och sedan var det ett bortdömt mål. Inget gick vår väg men vi var noggranna och fortsatte jobba hårt. Vi la energin på rätt saker. Då kom utdelningen.

Örebro reducerade fem minuter in i tredje perioden genom Ludvig Rensfeldt och pressade fram ännu ett reduceringsmål genom Shane Harper efter 56.21. Det räckte för att skapa lite nerv på slutet men inte för att nå ikapp Rögle som vann fullt rättvist efter att ha satt sista målet i tom kasse (2-5, Simon Ryfors).

– Det är alldeles för tamt i egen zon. De får enkla mål, suckar hemmaforwarden Linus Öberg.