Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles drag för att få in fler åskådare

Rögles ena läktare är ombyggd till restaurang.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ena kortsidan i Catena arena är ombyggd till restaurang.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rögle toppar SHL. Här jublar Nils Höglander,
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Koch, klubbdirektör i Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle toppar SHL-tabellen.

Nu gör serieledarna allt för att så många som möjligt ska kunna se matcherna.

Nya covid-19-restriktioner förändrar ingenting.

– På en hemmamatch tar vi in ungefär 700 personer innanför arenaskalet, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch.

Rögle BK är Sveriges hetaste hockeylag. Drömstart på säsongen och etta i ligan inför torsdagens glödheta toppmöte mot Luleå.

– Härligt. Det gör arbetet lite enklare i en annars utmanande tid, säger Daniel Koch.

I normala tider hade Catena Arena varit fylld till bristningsgränsen. Men publiktaket på 50 personer står fast efter tisdagens besked att Folkhälsomyndigheten, tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare, beslutat att kraftigt skärpa råden i Skåne.

Det är fortfarande tillåtit med öppna restauranger och loger i samband med matcher.

I Ängelholm har man hittat en egen lösning. Läktaren på ena kortsidan är ombyggd till restaurang.

– Vi har serveringstillstånd på den läktaren sedan tidigare. Nu har vi byggt upp bord på läktaren. Man äter maten i restaurangen, sedan flyttar man ner på läktaren och dricker sitt kaffe, förklarar Daniel Koch.

Påverkar inte tillståndet för Rögle

Jeanette Gustafsson, alkoholhandläggare på Miljöenheten i Ängelholms kommun, har utrett situationen i Catena Arena.

– Rögle har fått tillståndet för att kunna sprida ut sina gäster så man inte behöver sitta så trångt i restaurangen, säger hon.

Innebär detta att det kommer in fler personer i arenan?

– Ja. Och det får dom göra. Eftersom detta är en serveringsyta räknas den till restaurangen. Och den ligger precis under själva restaurangdelen. 

När Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander säger att man ”behöver dra i nödbromsen” är det inget som påverkar serveringstillståndet.

– Nej, inte som det är just nu. Men det är något vi får titta på, vi har en hel del vi diskuterar efter de nya restriktionerna. Som jag sagt. Det är tillståndsinnehavarens ansvar att följa restriktioner, oavsett om det är i en arena eller på en pizzeria, betonar Jeanette Gustafsson.

Restaurangen i Catena Arena har möjlighet att ta in 500 personer. I nuläget har man begränsat kapaciteten till 200 personer.

Samma regler för Rögle som tidigare

Enligt Daniel Kock påverkas inte Rögle av de senaste restriktionerna.

– Nej, inte just nu. Vår restaurangläktare går under restauranglagen. Reglerna förändrades inte i de nya beskeden som kom i går (tisdag). Det handlar fortfarande om avstånd mellan sällskapen, säger han.

Är detta ett sätt för att kringgå bestämmelserna som tillåter max 50 personer på läktaren?

– Nej. Du kan tolka det hur du vill. Vi har loger också, de tillhör inte heller arenan. På en hemmamatch tar vi in ungefär 700 personer innanför arenaskalet. De flesta sitter i logeutrymmen och i resturangen. Sedan har vi 50 personer på ena läktaren.

Ni planerar kanske att fylla en större läktare med ännu fler restauranggäster?

– Nej, det får vi inte lov. Även i normala tider är det restauranggäster som sitter på restaurangläktaren. Den läktaren är avgränsad, du kan bara ta dig in och ut genom restaurangen, förtydligar Daniel Koch.