Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögleprofilens höga mål – SM-guld: ”Inget snack”

Ted Brithén vill inte prata placeringar, han vill bara vinna med Rögle. Foto: BILDBYRÅN
Ted Brithén och nyförvärvet Mattias Sjögren. Foto: BILDBYRÅN

Rögle vill nå klubbens första SM-slutspel sedan 1994.

Med mindre än en vecka till premiären sticker assisterande kaptenen Ted Brithén ut hakan längre än så.

– Vi vill vinna. Det är inget snack om det. Vi vill inte sätta något mål om topp sex eller topp fyra, säger Ted Brithén till Hockeynews.se.

Rögle BK vann genrepet på bortaplan mot HV 71 med 4–0 i helgen.

Ett starkt formbesked inför helgens SHL-premiär borta mot Skellefteå på lördag med tanke på att laget dessutom saknade flera spelare.

Bland dem som imponerade mest fanns förstakedjan med Ted Brithén tillsammans med nyförvärven Daniel Zaar och kanadensiske OS-forwarden Christian Thomas.

– Nu har vi fem killar som är borta också. Matt Anderson kommer in snart och (Mattias) Sjögren blir bättre och bättre och vi fick Jonas Ahnelöv för några dagar sedan. Det känns väldigt bra och kan vi få ihop allt har vi otroligt bra spelare till att kunna ta det här väldigt långt, säger Ted Brithén till sajten Hockeynews.se.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Rögle BK – direkt i Messenger 

 

Sticker ut hakan: ”Vi vill vinna”

Ted Brithén återvände till moderklubben Rögle inför fjolårssäsongen efter att ha vunnit SM-guld med just HV 71 säsongen innan.

Den 27-årige centern kommer få en nyckelroll när Rögle, som alltså förstärkt laget med starka namn som Jonas Ahnelöv och Mattias Sjögren i sommar och även har flera intressanta talanger i truppen, siktar på att nå klubbens första SM-slutspel sedan 1994.

 

LÄS MER: Här är alla övergångar i SHL inför nya säsongen 

 

För Brithén skulle det vara första gången han spelar slutspelshockey med Rögle, men han sticker ut hakan längre än så efter segern i genrepet.

– Vi vill vinna. Det är inget snack om det. Vi vill inte sätta något mål om topp sex eller topp fyra. Vi vill vinna och sedan får vi se hur långt det bär oss, säger Ted Brithén.

 

LÄS MER: Mattias Sjögren om skadan – och stödet

 

Kulturbärare tillsammans med Sjögren

Ted Brithén är tillsammans med Mattias Sjögren en av kulturbärarna i Rögle den här säsongen.

– Jag tror det betyder väldigt mycket. Det är precis som i HV71 där det är många killar som är från trakten och förstår nog vad det innebär att spela i den klubb man spelar i. Samtidigt att ha killar länge i ett lag gör att det blir lättare för killar som är nya att komma in i det, få ta del av information och grejer man kan göra och vad som förväntas av en. Det blir en naturlig grej med att de här förväntningarna har vi sedan kör man utan ifrågasätta dem, säger Brithén till Hockeynews.se.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!