Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Röglematchen är uppskjuten

Rögle har drabbats av corona i spelartruppen efter bortamötet mot Örebro den 14 november.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgårdens Dominik Bokk får vänta med att möta sin förra klubb Rögle. Matchen på torsdag skjuts upp.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Torsdagens match mellan Djurgården och Rögle skjuts upp, meddelar SHL på sin hemsida.

Nytt speldatum kommer att offentliggöras inom kort. 

– Självklart vill vi börja spela så snabbt som möjligt igen. Men det handlar om att sätta spelarnas säkerhet först, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Matchen är Rögles tredje i rad att skjutas upp, sedan klubben drabbats av covid-19 i spelartruppen efter en bortamatch mot Örebro den 14 november.

Redan under måndagen var delar av spelartruppen tillbaka i träning. Men inte i tillräckligt stor utsträckning för att det ska gå att spela match igen redan på torsdag.

”Efter tidigare konstaterad utbredd smitta inom Rögle har laget fått skjuta fram tre matcher. Nu flyttas även torsdagens match mot Djurgården fram till ett senare datum,” skriver SHL på sin hemsida.

Rögles sportchef Chris Abbott berättar att det handlar om nio A-lagsspelare som just nu är tillbaka i träning.

– Med tanke på att vi hade behövt resa redan i morgon (onsdag) hade det varit omöjligt att spela matchen, säger han.

Tambellini aktuell på lördag

Rögle har även en hemmamatch inplanerad på lördag mot Växjö Lakers. I nuläget finns inga besked om den blir av som planerat eller ej. 

– Självklart hade vi velat spela igen så snabbt som möjligt. Men det ser mer realistiskt ut på lördag, säger Chris Abbott.

Väl på isen har Rögle öppnat årets säsong imponerande, med 32 inspelade poäng på 14 matcher. Skåningarna är trea i SHL – men tabellen är samtidigt minst sagt haltande.

Serieledande Frölunda har spelat fem matcher fler än Rögle. Tvåan Örebro har hunnit avverka 18 matcher. 

– Vi är väldigt nöjda över hur laget har svetsats ihop under den första 14 matcherna. Men så klart är vi besvikna över att ha gått miste om fem matcher, sex stycken medräknat torsdag, säger Chris Abbott. 

– Men förhoppningsvis kommer alla vara friska efter detta och redo att spela alla mycket matcher kring jul. Det har varit en bra start och förhoppningsvis kan vi fortsätta på den vägen när vi börjar spela igen.

Men det finns ett litet glädjeämne för Rögle, trots coronamörkret. 

Nyförvärvet Adam Tambellini är nämligen aktuell för spel på lördag, efter att ha varit skadad den sista tiden. 26-åringen skrev på för Rögle i våras och inledde sin sejour i Ängelholm genom att göra sex poäng (2+4) under sina första tre matcher.

– Ja, tanken är att han ska vara redo för spel igen denna vecka, säger Chris Abbott.