Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle värvar lovande talangduo: ”En dröm”

De båda österrikiska talangerna, backen Thimo Nickl och anfallaren Senna Peeters, som har skrivit kontrakt med Rögle.Foto: Wilma Mauritzson

Rögle skriver kontrakt med den österrikiska talangduon Thimo Nickl och Senna Peeters.

Båda kommer till en början tillhöra klubbens J20-lag.

– De ska förhoppningsvis även kunna vara med och konkurrera om att knacka på A-lagsdörren senare i vinter, säger Rögles assisterande sportchef Christoffer Malm, till klubbens hemsida.

Redan tidigare under försäsongen fanns backen Thimo Nickl och anfallaren Senna Peeters på plats i Ängelholm för att träna med Rögle. 

Båda är 18 år gamla och kommer till en början förstärka klubbens J20-lag, som börjat årets säsong på ett lovande sätt genom att bara lämna isen poänglösa en gång under de första sju omgångarna.

– Det är två mycket seriösa och intressanta spelare som vi lärt känna tidigare under säsongen och som vi är väldigt glada över att få jobba vidare med. De kommer att tillföra mycket i en redan mycket intressant J20-trupp och de ska förhoppningsvis även kunna vara med och konkurrera om att knacka på A-lagsdörren senare i vinter, säger Rögles assisterande sportchef Christoffer Malm till klubbens hemsida. 

”Finns alla förutsättningar” 

Såväl Thimo Nickl som Senna Peeters spenderade fjolåret i den nordamerikanska juniorserien QMJHL, i Drummondville Voltigeurs respektive Halifax Mooseheads. 

Men på grund av den osäkerhet som råder i coronapandemins kölvatten blev det ingen fortsättning på andra sidan Atlanten.

– Jag är jätteglad att det är klart med Rögle och jag ser fram emot att få spela ishockey och tävla igen. Jag trivdes väldigt bra under de veckor jag var här tidigare, alla var välkomnande och det finns alla förutsättningar för mig att utvecklas här, säger Senna Peeters, som förra säsongen prickade in 33 poäng på 57 matcher för Mooseheads.

På sitt än så länge unga hockey-cv har både Peeters och Nickl redan hunnit samla ihop ett antal juniorlandskamper för Österrike. De fanns bland annat med när Österrike vann sin JVM-grupp och tog sig upp till A-ligan.

”Är som en dröm”

Hemma i Europa har Senna Peeters bland annat tillhört Red Bulls österrikiska hockeyakademi och Thimo Nickl har representerat Klagenfurters ungdomslag.

– Det känns bra att det är klart och att jag vet att jag ska få börja spela hockey, det är som en dröm. Jag fick ett bra intryck när jag var här tidigare i år och har hört väldigt mycket gott om organisationen och ligan. Jag hoppas kunna bidra så att laget blir framgångsrikt, säger Nickl.

Rögle skriver på sin hemsida att båda kommer börja träna med J20-laget på en gång. Det är däremot oklart när de kan börja spela match.

TV: SE FLER SPORTNYHETER