Ville Kolppanen är klar för Rögle. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / IBL BILD / SPUTNIK/IBL SPUTNIK [DOWNLOADED]Ville Kolppanen är klar för Rögle. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / IBL BILD / SPUTNIK/IBL SPUTNIK [DOWNLOADED]
Ville Kolppanen är klar för Rögle. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / IBL BILD / SPUTNIK/IBL SPUTNIK [DOWNLOADED]
Anders Lindbäck återvänder till Nordamerika. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAnders Lindbäck återvänder till Nordamerika. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Lindbäck återvänder till Nordamerika. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Klart: Han ersätter Lindbäck i Rögle

Publicerad

Rögle har längt sökt efter sin förstamålvakt som skulle ersätta succémålvakten Anders Lindbäck.

Nu har Ängelholmsklubben funnit honom i grannlandet till öst.

Ville Kolppanen är klar för Rögle och han ansluter närmast från Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL.

– Jag är oerhört glad över att få den här möjligheten. Jag har alltid gillat utmaningar och ser fram emot att hjälpa Rögle att etablera sig i SHL, säger Ville Kolppanen i ett pressmeddelande.

När Rögle BK under fjolårssäsongen hade det tufft med sin målvaktspost så fann man sin frälsare i den svenska burväktaren Anders Lindbäck - som storspelade i Rögle och var en av seriens främsta.

Många, (läs: alla), Rögle-supportrar hoppades därför på fortsättning för Lindbäck i Ängelholm, men så blev det inte och när det stod klart att han skulle lämna så tvingades klubben se sig om efter en ny.

Turerna har också varit många kring Rögles målvaktsjakt, och en rad av europeiska toppmålvakter har har kopplats ihop med klubben. Och i dag står det klart vem ersättaren för Lindbäck blir.

Det då Rögle under morgonen presenterade den finska målvakten Ville Kolppanen.

– Det känns jättebra att ha klart med Ville. Vi har sett en hel del av han och gillar det vi ser. Han har haft några riktigt bra år i KHL, han är fortfarande ung, målmedveten och vill mer med sin karriär, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

I och med signeringen av den 24-åriga målvakten är Rögles trupp nu spikad inför säsongen.

– Det känns bra, jag är förväntansfull inför säsongen, säger ”Masken”.

Kolppanen: "Jag är oerhört glad"

Ville Kolppanen är född i Vasa, Finland, och har de senaste tre säsongerna representerat Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL. 

– Jag är oerhört glad över att få den här möjligheten. Jag har alltid gillat utmaningar och ser fram emot att hjälpa Rögle att etablera sig i SHL.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag