Rögle vände och vann Skånederbyt

Rögle firar ett av sina mål mot Malmö Redhawks.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joakim Fagervall under torsdagens derby mot Rögle.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGREN/ / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Segern satt hårt inne – men till sist lyckades Rögle få tyst på Malmö arena. 

Stor matchhjälte för ängelholmarna blev forwardsstjärnan Adam Tambellini.

Torsdagens derbybatalj slutade 4-3 efter förlängning.

– Vi hittar en väg att förlora denna match också, säger Malmötränaren Joakim Fagervall. 

Storfavoriten Rögle åkte på en matchinledning som hette duga i Malmö arena. Rödhökarna kom ut desto hungrigare och hårdare än sin antagonist från Ängelholm – ja, det var tydlig rödsvart dominans under den första perioden.

Redan efter fem minuter fick den stora hemmapubliken resa sig från sina stolar och stämma upp i torsdagens första måljubel. Matias Lassen avlossade från blålinjen och via styrning från Eric Engstrand hittade pucken in bakom Christoffer Rifalk. 

– Jag gillade inte hur vi startade matchen, säger Rögletränaren Cam Abbott.

– Jag ska inte ta något från Malmö men de vann alldeles för många 50/50-puckar och de gjorde bra justeringar baserat på hur vi spelar. Det gjorde det svårt för oss. 

Men Rögle lyckades spela upp sig och bara sekunder från den första pausen blev Malmöpågen Ludvig Larsson målskytt mot Redhawks för andra gången den här säsongen. Kvitteringsmålet var något turligt – Larsson stänkte in pucken mot slottet och den hittade in bakom Oscar Alsenfelt via Oliver Lauridsens ben. 

”Tre bra första byten” 

Den grönvita kvitteringen stod sig däremot inte så särskilt länge och bara sju minuter in på mittperioden återtog Malmö ledningen genom en helt frispelad Carl Persson. 

Därefter utökade Ponthus Westerholm till 3-1, innan Ludvig Larsson reducerade för Rögle.

– Vi har tre bra första byten, säger Malmötränaren Joakim Fagervall om mittakten.

– Vi får gå ifrån och leder med 3-1. Men sedan tycker jag vi spelar det i händerna på Rögle. 

Carl Persson firar sin fullträff mot Rögle BK i Malmö arena.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ja, visst spelades torsdagens derbykamp rakt i händerna på Rögle. 

Den tredje och sista perioden hade knappt hunnit börja när Dennis Everberg snappade upp en retur framför Alsenfelt och vispade in kvitteringsmålet, som betydde 3-3.

Rögle kopplade ett allt hårdare grepp om vinsten och var närmast att trycka in ett segermål – inte minst när Ludvig Larsson styrde upp pucken i ribban.

Till sist krävdes förlängning för att kora en vinnare och då klev Adam Tambellini fram och satte det avgörande 4-3-målet för Rögle.

Fagervall: ”Hittar en väg att förlora ”

Ett mål som innebär att ängelholmarna har inlett årets derbysäsong genom att vinna båda matcherna. 

– I början på tredje spelar vi inte som vi ska utan vårt backspel är alldeles för svagt för att vinna den här matchen. Vi kladdar alldeles för mycket, säger Joakim Fagervall, och tillägger:

– Vi hittar en väg att förlora denna match också. 

Resultatet innebär att Rögle numera bara är en poäng bakom serietoppen, där Frölunda parkerar. Göteborgarna förlorade nämligen torsdagens omgång mot Örebro med tydliga 5-1.

– Vi fortsatte trycka på och matchen började vända efter vårt andra mål och med den intensitet som vi spelade med. Det var en bra tredje av oss och fint att ta två poäng och en seger efter förlängning, säger Cam Abbott.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Journalisten Jojje Olsson om den kritiserade intervjun