Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle tar segern – efter straffdramat

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. 5-0-förlust på hemmaplan.

Till returmötet hade Luleå gjort sin läxa – och styrde spelbilden.

Men det räckte inte. Rögle fick med sig extrapoängen efter straffar – efter att Anton Bengtsson slagit till.

– Det var några år sedan sist så jag kände att det var dags, säger han.

Defensiva Luleå som inte tar onödiga utvisningar.

Som de känns igen. Och spelar som allra bäst.

När Rögle besökte Luleå i inledningen av december vann Skånelaget med hela 5-0 (!) och gjorde en av sina bästa matcher för säsongen.

Spolar vi fram en månad, en tisdag i Catena Arena, visste Luleå exakt hur de skulle spela för att hålla siffrorna nere.

Det defensiva fokuset som gör dem till ett av de bästa lagen i ligan lyste igenom och Rögle hade stora problem att bryta sig igenom.

En skillnad från förra matchen, menar Nils Lundkvist:

– Absolut. Jag tycker att den här matchen, framför allt första perioden, styr vi spelet fullkomligt och har mycket puck. Det kanske blir lite runda i anfallszon, kanske inte kommer till jätteheta lägen men vi har ändå en del jättelägen att göra 2-0 i stället för att det ska bli 1-1 och då kan matchen se väldigt annorlunda ut, säger Nils Lundkvist.

Det var även gästerna som tog ledningen i den första perioden.

Direkt efter en tekning i offensiv zon slog Nils Lundkvist till och utnyttjade alla spelare som stod ivägen framför Rifalk för att spräcka kvällens målnolla.

Nära att utöka ledningen

Luleå var även nära att utöka sin ledning vid flertalet tillfällen, bland annat Juhani Tyrväinen kom fri direkt från utvisningsbåset, drog med sig en straff – men Klasen lyckades inte överlista Rifalk.

– Vi har många bra lägen, vi leder med 1-0, sen för 2-0 har vi öppet mål, stolp skott och en straff... sen vänder de och gör 1-1. Sen tar de väl över lite grann, sen ett ribbskott i overtime. Det känns väldigt bittert nu men i morgon kanske det känns bättre och vi kan ta med oss mycket bra saker, samtidigt hade det varit väldigt skönt att slå Rögle, säger Nils Lundkvist.

Minuter senare bjöd den nämnda Rifalk på ett läge när han slarvade bakom eget mål, men slängde sig framför mål och fick hjälp av sin stolpe att avstyra det.

Det ledde även tillslut till att Simon Ryfors ännu en gång skulle bli målskytt.

En spelvändning startad av just Ryfors när han släppte för sin radarpartner Zaar innanför blålinjen och gick mot mål. Han fick snabbt tillbaka passningen och kvitteringspucken hittade in.

Bengtsson: ”tålamodskrävande att spela”

Tredje perioden blev en chansfattig sådan och inget mål kom åt något av hållen, vilket ledde till förlängning.

En svårspelad match?

– Verkligen, väldigt tajt i mittzon från båda lagen. Det blir svårt för båda lagen att få lägen, lite tålamodskrävande att spela en sån här match men skönt att vi hittar en väg att vinna, säger Anton Bengtsson.

Straffar krävdes för att avgöra, där klev Anton Bengtsson fram och räddade extrapoängen till hemmalaget.

– Det var några år sedan sist så jag kände att det var dags. Jag sneglade lite på Cam så fick jag frågan och då tog jag den.

Du kände att du skulle sätta den?

– Lite så, det har känts bra på träningar med straffar så det var kul att få lägga den.