Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle tar kliv över slutspelsstrecket

Daniel Bertov stod för sitt första mål sedan den 17 september i segern mot Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Rögle körde över Växjö med 4–0 på bortaplan och kliver upp på slutspelsplats.

– Skönt att vara tillbaka och skönt att vinna direkt, säger Rögles Niklas Hansson till C More.

För Växjös del betyder resultatet den tredje raka förlusten – och målskillnaden 1–14 på de matcherna.

Något oväntat valde Rögle att ställa målvakten Christoffer Rifalk mellan stolparna borta mot Växjö, ett beslut som skulle visa sig falla väl ut.

Rifalk stod nämligen emot allt som Växjö bjöd på. Han räddade 33 skott och höll nollan, och då räckte det att Rögle ”bara” sköt 19 skott framåt.

För fyra av dem gick i mål.

– Vi är konsekventa och får ut puckarna när vi ska. Vi spelar tajt på linjerna och får långa anfall och korta situationer i egen zon till följd av det, säger Röglebacken Niklas Hansson till C More efter matchen.

”Inte känd för att göra kassar”

Rögle kopplade greppet om matchen direkt och gjorde 1–0 genom Simon Ryfors i den första perioden.

I den andra perioden utökade backen Daniel Bertov till 2–0 när han snappade upp en lös puck i samband med en kontring och stänkte upp den i krysset med backhand. Det var hans första mål sedan den 17 september förra året.

– Jag är inte känd för att göra kassar, men den här kassen var rätt fin faktiskt. Det var ju ett tag sen, säger Bertov till C More.

Rögle på slutspelsplats

I den tredje perioden fortsatte Rögle med den målmässiga överkörningen och gjorde 3–0 genom Eric Gelinas och 4–0 genom Taylor Matson i tom bur.

För Niklas Hansson var det den första matchen efter tio matchers frånvaro, och han bjöd på en assist och spelade nästan 22 minuter.

– Det är inte kul att sitta åt sidan, man vill vara med och bidra. Skönt att vara tillbaka och skönt att vinna direkt.

Samtidigt som Rögle vann lyckades HV71 bara knipa en poäng borta mot Brynäs, vilket innebär att Rögle kliver upp ovanför slutspelsstrecket och landar på sjätte plats i SHL-tabellen.

Ett mål på tre matcher

Tyngre går det för Växjö, som i och med förlusten mot Rögle har tre raka förluster. På de tre senaste matcherna har laget bara gjort ett mål framåt – och släppt in 14 bakåt.

– Vi vinner lite för lite kamper där ute, så stor skillnad är det inte att 4–0 speglar resultatet. Men de får lite klarare lägen för att de är bättre i de avgörande situationerna, säger Växjös Emil Pettersson i C More och fortsätter:

– Det är lite talande för hela säsongen att det har varit perioder då effektiviteten har varit dålig, även om vi skapar en del bra målchanser. Något måste snäppas upp.