Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vad hände? Jag hade nog lägst odds av alla”

Daniel Bertov jublar efter segermålet. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle var på väg mot förkrossande seger när Malmö vaknade och skapade oanad dramatik i derbyt. 

Men då klev en oväntad hjälte fram.   

– Ja, vad hände, det var väl högst odds av alla att jag skulle avgöra, skrattar Daniel Bertov.  

Rögle kom till arenan med en stark premiär mot HV 71 i bagaget medan Malmö slickat såren efter den tunga förlusten i Leksand. 

Och rollerna från premiären skulle hålla i sig - om än med oanad spänning i slutet. 

Malmö tog dock ledningen genom en inövad powerplay-variant där Kostantin Komarek var sist på pucken åtta minuter in i matchen. 

Därefter tog Rögle tag i taktpinnen och kvitterade, tog ledningen och utökade ledningen till 3-1. Skottstatistiken 16-3 får sägas talande för Rögles dominans i mittenperioden. 

Där och då kändes derbyt avgjort.  

Men med runt åtta minuter kvar reducerade Malmö plötsligt i powerplay genom Jesper Jensen och från ingenstans var det en ordentlig nerv i matchen. Och strax därpå kvitterade Carl-Johan Lerby varpå taket lyfte i arenan. 

– Vi spelade en bra hockey. Vi spelade enkelt från egen zon och på deras svagheter och vår styrka. Vi spelade perfekt. Sedan är det inte helt enkelt att ställa om vid 3-3, konstaterar Daniel Bertov. 

Samtidigt var det just det Daniel Bertov lyckades med. Tre minuter från slutet blev backen, som gör sin andra säsong i Rögle, stor hjälte när han avgjorde derbyt med 4-3 målet. 

– Ja, vad hände, det var väl högst odds av alla att jag skulle avgöra. Det är en superglädje, det händer inte varje dag, skrattar han. 

Bertov gjorde två mål i Rögletröjan under den gångna säsongen. 

– Jag såg att Daniel Zaar fick pucken och jag skrek halsen av mig där för att få den, jag skrek hej, hej, hej. Då serverade Zaar en perfekt passning och jag hade öppet mål. Det var bara att lägga in den.

– Det var ett jäkla skönt styrkebesked av oss att komma tillbaka. Det har bara gått två av 50 matcher men vi har fått en superhärlig start. 

Dennis Everberg var också högst delaktig i segermålet då han spelade fram Zaar. Högst anmärkningsvärt då han tvingades kliva av i andra perioden efter en högst olycklig situation. 

– Jag fick ett skott mitt på...bollen. Det var inte den bästa upplevelsen, erkänner Dennis Everberg. 

– Men den är fortfarande där i alla fall.

Rögle meddelade också efter matchen att Ted Brithén som bröt käken i premiären nu har opererats. 

– Vi är glada över att operationen gick bra och att Ted nu kan koncentrera sig på att bli frisk. Det är helt omöjligt att i dagsläget säga hur lång tid det tar innan Ted kan vara tillbaka i spel utan det får vi ta framöver, skriver Rögle på sin hemsida. 

9 559 åskådare såg derbyt i Malmö.