Rögle skrällde mot FBK – tog första trepoängaren

Rögle tog sin första seger efter full tid.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Lars Haugen och Färjestad åkte däremot på försa förlusten efter 60 minuter.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Sviten är bruten för Färjestad – och Rögle.

Hemmalaget vann i Ängelholm och tog säsongens första trepoängare samtidigt som serieledarna förlorade för första gången vid full tid.

– Vi kanske inte var riktigt beredd på att betala det där extra priset som krävs för att vinna, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn i Cmore.

Det var grinigt och irriterat när Rögle tog emot Färjestad hemma i Lindab arena. Serieledarna från Karlstad kom till spel utan förlust vid full tid på nio matcher men den här kvällen tog det stopp för Dick Axelsson och hans lagkamrater.

Kritiserade finländaren målskytt

När tredje perioden startade inledde gästerna sin jakt på en kvittering med det öppnade upp sig totalt åt andra hållet i stället.

Juhamatti Aaltonen satte 3–1 i spel fem mot fyra efter 7.03 och när Edwin Hedberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen fram till 4–1 efter 9.04 så var trendbrottet nära även för hemmalaget.

Der var inte bara Färjestads första förlust vid full tid utan även Rögles första trepoängare i vinter – efterlängtade poäng efter den tuffa starten.

– Jag tycker ändå vi försöker i tredje perioden och desto länge perioden går så blir dom lite mer passiva men vi drar på oss någon utvisning och får inte till det riktigt. Och med alla utvisningar så är det klart att dom gör mål till slut, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn i Cmore.

Tagit poäng i tre raka matcher

Rögle tog poäng mot Karlskrona på bortaplan och följde upp det med en seger mot Luleå senast och med segern mot Färjestad så har laget plockat sex av totalt nio poäng senaste tre matcherna.

Taylor Matson fastställde slutresultatet till 5–2 i tom bur i slutminuten av matchen.