Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögle rensar – flera får lämna klubben

Patrik Ross. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Kevin Gagné. Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Stephen Perfetto. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Säsongen är över för Rögle. 

Nu börjar arbetet med truppbygget inför nästa säsong. 

Bland annat får den assisterande tränaren Patrik Ross lämna. 

– Det är några tuffa beslut som har behövts ta, säger sportchefen Chris Abbott. 

Rögle slutade på elfteplats i tabellen och undvek därmed negativt kval, men kom inte heller till slutspel. Därmed inleder de sitt arbete utanför isen tidigt.

Sedan tidigare har SportExpressen kunnat berätta att Edwin Hedberg lämnar för spel med Skellefteå nästa säsong. Dessutom blev det på onsdagen klart att trotjänaren Daniel Sylwander lämnar, precis som Filip Karlsson som enligt HD är klar för Linköping. 

Patrik Ross lämnar Rögle

På torsdagen meddelar Rögle på sin hemsida att de tre ovan nämnda spelarna lämnar föreningen, precis som Kevin Gagné och Stephen Perfetto. 

– Vi är nöjda med hur hårt gruppen jobbade i vintras för att få till en förändring. Men vi vill höja ribban ytterligare till nästa säsong och behöver göra en del förändringar i truppen, säger sportchefen Chris Abbott. 

Dessutom får den assisterande tränaren Patrik Ross, som suttit på ett utgående kontrakt, lämna. 

– Det är några tuffa beslut som har behövts ta, en del har varit länge i föreningen, men besluten är tagna för Rögles bästa. Vi vill tacka dem för allt de gjort för Rögle och önskar dem lycka till i deras fortsatta karriärer. Kanske korsas våra vägar igen i framtiden

Rögle förhandlar med åtta spelare

Förutom de fem spelare som lämnar så sitter ytterligare åtta spelare på utgående kontrakt. Abbott säger att förhandlingar pågår med spelarna och Rögle aviserar att det kommer att bli "en nykomponerad grupp av spelare och ledare som träffas" om tre veckor då försäsongsträningen inleds. 

– Vi är nöjda med hur hårt gruppen jobbade i vintras för att få till en förändring. Men vi vill höja ribban ytterligare till nästa säsong och behöver göra en del förändringar i truppen, säger Abbott.