Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle mörkar om Bristedt är spelklar

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle fick en drömpremiär på hemmaplan mot HV 71. 

Nu väntar en helt annan utmaning – prestigefyllt Skånederby i Malmö arena. 

Cam Abbott mörkar fortfarande Leon Bristedts status men berättar på klubbens hemsida att Anton Bengtsson ersätter Ted Brithén.

Ted Brithén bröt käken i premiären efter att olyckligt ha träffats av ett skott från lagkamraten Daniel Zaar i numerärt överläge. 

Forwarden opereras under måndagen och ännu är det ovisst när han är tillbaka. 

Det står dock klart att han saknas i säsongens första Skånederby. 

Ersättaren i förstakedjan är också klar. Det blir Anton Bengtsson. 

– Ted är en av våra ledande spelare och det blir såklart en utmaning. Men vi har bra karaktär i omklädningsrummet och en grupp spelare som alla kommer att steppa upp lite för att fylla tomrummet. Vi önskar Ted ett snabbt tillfrisknande och att han snart är tillbaka, säger Cam till klubbens hemsida. 

– Anton är en mycket kapabel spelare som klarar av en sådan uppgift. Han är en lagspelare som alltid gör det som behövs.

”Återkommer”

Däremot är Rögletränaren desto mer förtegen om Leon Bristedt. Forwarden är i full träning men frågan är om han är spelklar. 

– Vi återkommer med vår laguppställning i morgon, säger Cam. 

 Roman Will vaktade Rögles kasse i premiären och gjorde det med bravur sett till nollan.