Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Målvakten straffas för filmning

Foto: C More.
Foto: C More.
Foto: C More.
Foto: C More.
Foto: C More.

Två spelare anmäldes till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter gårdagens matcher i SHL. En av dessa är Rögles målvakt Ville Kolppanen – som anklagas för filmning.

Nu har nämnden beslutat att fälla båda spelarna.

Efter att ha granskat gårdagens matcher i SHL beslutade Situationsrummet att anmäla två spelare till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Det handlade dels om Rögles målvakt Ville Kolppanen. Det var 59 sekunder in i den tredje perioden som Kolppanen gick in bakom målburen för att stoppa en puck. Där befann sig även Brynäs Jesper Boqvist, som träffade Kolppanens högra skridsko med sin klubba.

Foto: C More.

Rögle-målvakten slängde sig då bakåt i smärta, och situationen resulterade i en utvisning på Boqvist – något som fick Brynäs-tränaren Tommy Sjödin att ilskna till rejält.

Situationsrummet menade att Kolppanen kraftigt överdrev situationen, och anmälde honom till disciplinnämnden för filmning (diving).

”I upptakten av den tredje perioden i lördagens möte mellan Rögle och Brynäs gick Ville Kolppanen ner bakom eget mål för att stoppa en puck. När Röglemålvakten sedan backade tillbaka mot målburen träffades han lätt på baksidan av sin högra skridsko, varefter Kolppanen i samband med det drog undan sitt vänstra ben för att falla baklänges”, skriver man.

https://twitter.com/cmoresport/status/1043789935956905984

Johan Olofsson anmäls för skallning

Situationsrummet anmälde även Redhawks-spelaren Johan Olofsson. Det var i mitten av den första perioden som Malmös skyttekung från förra året hamnade i bråk med Färjestads Fabian Zetterlund, och i samband med det som Olofsson gjorde en skallningsrörelse mot Zetterlund. 

Det ledde till att Situationsrummet valde att anmäla Malmö-spelaren för skallning. De skriver:

”Med matchklockan på 14.08 i lördagens möte mellan Malmö och Färjestad uppstod en irriterad situation mellan Johan Olofsson och Fabian Zetterlund. De båda spelarna höll i varandra och knuffade på varandra. Det som då följde var en skallningsrörelse från Olofsson, som träffade över Färjestadsspelarens visir.”

Båda spelarna fällda av disciplinnämnden

Vid lunchtid på söndagen kom beslutet från svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. De väljer att fälla båda spelarna.

Johan Olofsson blir avstängd från den 23:e september till den 29:e september, vilket gör att han missar två matcher.

Disciplinnämnden skriver att "det är fråga om en medveten skallningsrörelse som träffar motspelaren visir" och att "head-butting innehåller inte något moment som påminner om tillåtet spel."

Ville Kolppanen bestraffas med en böter på 5000 kronor.

 

LÄS MER: Här är alla övergångar i SHL inför nya säsongen