Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle kvar i topp – nollade Brynäs och vann

Anton Bengtsson öppnade målskyttet, framspelad av Dennis Everberg.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Efter Rögles 2-0-mål bytte Brynäs målvakt.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Brynäs lagkapten Anton Rödin var bitter efter matchen.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle besegrade Brynäs med 3–0 i Catena Arena. Dennis Everberg spelade fram till första målet och var även inblandad i det andra. Ängelholmslaget toppar SHL medan Brynäs går knackigare.
– Det är alldeles för dåligt, säger Brynäs assisterande kapten Simon Bertilsson.  

Första SHL-matchen i utbyggda Catena Arena med ett extra etage. Rögle spelade inför fler hemmasupportrar än vad de tidigare kunnat göra när Brynäs kom på besök.

Efter en mållös första period öppnade Rögle målskyttet direkt i andra. Dryga två minuter var spelat när Dennis Everberg snyggt hittade fram till Anton Bengtsson som från nära håll tryckte in pucken i nät bakom Veini Vehviläinen.

Ett par minuter senare small det igen bakom finländaren i Brynäskassen. 

Leon Bristedt med förarbetet på kanten. Anfallaren spelade bak till Tony Sund som från blå skickade in pucken mot mål. Dennis Everberg skymde Vehviläinen så pass bra att pucken från Sund gick direkt i nät. Sjätte målet för backen den här säsongen ett faktum. 

Brynäs assisterande kapten Simon Bertilsson var allt annat än nöjd över den andra perioden.

– Det är alldeles för dåligt. En riktigt dålig period av oss... Vi måste komma tillbaka till grunderna, det är där allt börjar. Vi måste börja tävla, konstaterar han något uppgivet till C More.

Desto muntrare hos Rögle där Dennis Everberg alltså spelade fram till Bengtssons ledningsmål och där han sedan skymde Vehviläinen vilket gjorde att Sunds puck gick direkt in i nät. För han var väl inte på pucken, Everberg?

– Nej, det tror jag inte. Men han ser ju ingenting, säger Everberg och syftar på finländska keepern som direkt efter målet byttes ut mot lettiske Kristers Gudlevskis. 

”Brynäs gillar att backa hem och sänka tempot” 

Rögle svarade för en rejäl uppryckning i andra perioden och Everberg skickar också en pik till Brynäs.

– De gillar att backa hem och sänka tempot. För oss handlar det då om att inte tappa tålamodet. Det kan vara frustrerande att spela mot lag som backar men vi åtgärdade det i andra perioden, säger Everberg som väntar sig mer fart från Brynäs i tredje.

– Om de fortsätter att backa hem kan vi ju stå med pucken bakom mål i 20 minuter, men jag tror att de kommer komma fram och då öppnar det upp ytor för oss. 

Everberg fick rätt. Det bjöds på ytor i tredje perioden och med tolv minuter kvar av matchen hittade Marco Kasper fram med passningen till Oskar Stål-Lyrenäs som satte 3-0 efter en omställning. 

Rödins sågning: ”Vi slutar spela” 

Rögle fortsatt serieledare medan Brynäs ligger tia i tabellen. 6 310 åskådare var på plats i Ängelholm efter att nya etaget invigts. Nytt publikrekord för Rögle. 

På lördag möts lagen igen, denna gång i Gävle. Brynäs kapten Anton Rödin hoppas på en bättre prestation då.

– Jag känner besvikelse. Det var en klen insats av oss. Rögle var bättre. Vi slutar spela och bara försvarar oss vilket gör att Rögle får se väldigt bra ut... Det är inte så här vi vill spela. Det gäller att vi steppar upp nu och det är bra att vi får hoppa upp på hästen mot Rögle om två dagar igen.

Tv: Se när Tangnes gästar Hockeypuls.