Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle körde över Växjö – tog sjätte raka segern

Se höjdpunkter från Rögles 5-1-seger mot Växjö.
Rögle tog sjätte raka segern när Växjö krossades inför fullsatta läktare i Ängelholm.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle körde över Växjö och tog sjätte raka segern.  

Matchen slutade 5-1.

– Vi gör det vi pratat om, vi spelar enkelt och litar på det vi gör bra, säger Dennis Everberg i C More.

Växjö reste till Ängelholm med två raka segrar i bagaget och pånyttfött självförtroende men för motståndet stod seriens mest formstarka lag Rögle. 

Och det var hemmalaget som fick en drömstart. 

Erik Andersson gav Rögle ledningen drygt fem minuter efter nedsläpp och Dominik Bokk utökade, även det i första perioden. Växjö växte förvisso in i matchen i andra perioden och reducerade genom Fredrik Karlström men hemmalaget var trots allt storleken större. 

Knappt halvvägs in i tredje och sista perioden utökade Dennis Everberg till 3-1 i numerärt överläge och kort efter punkterade Anton Bengtsson tillställningen med sitt mål som betydde 4-1. Éric Gélinas fastställde slutresultatet 5-1 i slutminuten. 

– Ted går ner på bortre stolpen och jag får min klubba på pucken, enkelt mål. Jag lägger bara klubban där, säger Dennis Everberg i C More.

Segern var Rögles sjätte raka. 

– Vi gör det vi pratat om, vi spelar enkelt och litar på det vi gör bra, fortsätter han. 

Anmärkningsvärt i Rögles segersvit är att laget saknade två av sina stora stjärnor mot Växjö, Leon Bristedt (skada) och Niklas Hansson (sjuk). 

”Besvikelse”

Samtidigt som Rögle firade superformen var besvikelsen påtaglig i Växjölägret. 

– Klart det är besvikelse. Jag tycker de har hela första perioden och kör nästan över oss och det sätter tonen för hela matchen. Sedan rycker vi upp oss i andra men lyckas inte kvittera helt. De får viktiga mål i viktiga lägen och i slutet rinner det från oss i onödan, summerar lagkaptenen Erik Josefsson i C More. 

Ett samtalsämne runt Växjö den här säsongen har varit hur många utvisningar laget tar. Mot Rögle blev det totalt tio minuter, lika många som hemmalaget, men framför allt en mer kostsam. Shinnimins i tredje perioden som Everberg förvaltade till 3-1. 

– Det har varit ett samtalsämne hela säsongen och vi har jobbat på det, vissa matcher har vi fått bort det och varit på rätt sida, i dag är vi åter på fel sida, säger Erik Josefsson.

– Det är klart vissa av utvisningarna är frustration, det syns ganska tydligt.

Växjö tar emot Linköping och Rögle gästar Skellefteå när SHL rullar vidare på lördag.