Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköping slog Rögle – tog andra raka segern

Henrik Törnqvist avgjorde i sudden death. Se alla mål.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Toppen mot botten och viktiga poäng på spel.

Då tog Linköping en blytung bortaseger. 

Det efter att Henrik Törnqvist återigen klivit fram för laget.

– Extremt skönt. Vi får en lite lättar bussresa hem nu, säger han i C More.

Rögle och Linköping har tagit helt motsatta starter på SHL-säsongen och när säsongens första tredjedel nu nåtts huserar Rögle högt uppe i tabellen samtidigt som Linköping sedan första omgången har tvingats slåss kring kvalstrecket.

I dag var det dock svårt att se skillnad på lagen när en jämn match utspelade sig i Catera Arena där lagen följdes åt i målprotokollet ända fram till tredje periodens slutsignal och matchen gick till förlängning. 

Där hade Rögle ett jätteläge att avgöra matchen men i stället kunde Henrik Törnqvist pricka in avgörandet bakom en chanslös Christoffer Rifalk i Rögles målbur. 

Målet betyder att Törnqvist gjort mål i två raka matcher, och även att Linköping nu vunnit två matcher i följd för första gången den här säsongen. 

– Extremt skönt. Jag tycker vi krigar på bra och vi får en lite lättare bussresa hem nu, säger Törnqvist i C More och fortsätter om sitt avgörande mål:

– Att avgöra en match inför supportrarna är alltid kul och en stor glädje. 

Rögle upp i serieledning - trots förlusten

För Rögle innebär förlusten att de nu förlorat två matcher i följd, och man är i en liten formsvacka. Men förlusten till trots kom laget ändå att gå upp i serieledning.

Tack vare poängen Rögle fick för det oavgjorda resultatet efter full tid går laget nämligen om Frölunda i tabelltoppen. Men senare på lördagskvällen klev Örebro förbi