Rögle fortsätter värva från Mora: ”Glad”

Lucas Wernblom, Ludvig Larsson och Oskar Stål-Lyrenäs firar ett mål för Mora under den gångna hockeysäsongen. Numera är två av spelarna - Larsson och Stål-Lyrenäs - klara för Rögle.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Oskar Stål-Lyrenäs säsongen 2019, när han representerade moderklubben Björklöven.
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Rögles general manager Chris Abbott.
Foto: BILDBYRÅN

Poängsuccé och stort genombrott den gångna säsongen.

Nu skriver forwarden Oskar Stål-Lyrenäs, 23, SHL-kontrakt med finalisten Rögle. 

– Jag är otroligt glad och ser fram emot den här uppgiften och utmaningen som jag fått, säger han till klubbens hemsida.

Rögle har sedan tidigare även värvat succécentern Ludvig Larsson från just Mora

Under den gångna säsongen noterades Oskar Stål-Lyrenäs för 25 fullträffar för Dalalaget. Med den siffran nådde han upp till en andraplats i den allsvenska skytteligan. 

– Det gick otroligt bra. Jag fick spela otroligt mycket, i alla spelformer och med otroligt bra spelare. Framförallt med Ludvig Larsson, som också skrivit på för Rögle. Jag har bara positiva saker att säga om förra säsongen, säger Oskar Stål-Lyrenäs till Rögles hemsida.

Oskar Stål-Lyrenäs kom fram genom Björklövens ungdomsverksamhet och gjorde en SHL-match redan säsongen 2015/16, när han tillhörde Modo.

Som allsvensk spelare har Stål-Lyrenäs gjort över 200 matcher, 49 mål och 42 assist.

”Tagit stora steg de senaste åren”

Fjolårssäsongen blev ett stort genombrott för 23-åringen. Han noterades för 44 poäng på 47 matcher – 30 poäng fler än säsongen innan.

– Oskar är en ung spelare som tagit stora steg de senaste åren och slutade delad tvåa i HockeyAllsvenskans skytteliga förra säsongen. Han är en stor, kraftfull spelare med ett riktigt bra skott. Men det viktigaste av allt är att han har drivet att ta nästa steg i karriären och etablera sig i SHL, säger Rögles general manager Chris Abbott.

Förutom Ludvig Larsson och Oskar Stål-Lyrenäs har Rögle sedan tidigare även bland annat värvat den rutinerade backen Ryan McKiernan.