Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle fortsatt i topp – Växjös kris växer

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjö jagade desperat poäng hemma mot Rögle. 

Men seriens mest formstarka lag blev en för tuff match för Lakers, som fick se sig besegrade med 1-3. 

– Att åka upp hit till Växjö och ta tre poäng, oavsett hur det ser ut, är starkt, säger Rögles Daniel Zaar efter matchen.

Det var två sydsvenska lag med diametralt motsatta säsongsledningar i ryggen, som ställdes mot varandra i Vida arena under lördagen. Växjö hade flest förluster av alla lag, medan Rögle var seriens formstarkaste lag. 

Den trenden var fortsatt tydlig under lördagseftermiddagens match.

– Jag tycker att vi kommer ut riktigt bra. Första perioden tycker jag är vår, vi får lite powerplay också sen andra och tredje är inte lika bra, säger Daniel Zaar efter matchen.

Gästerna fick en drömstart när en fri Daniel Zaar kunde direktskjuta in 1-0 efter fem minuter i den första perioden. 

I den andra perioden kvitterade Ilari Melart för hemmalaget – men Rögle återtog ledningen i tredje när Dennis Everberg tryckte in 1-2 efter bara 19 sekunder. 

Rögle besegrade Växjö 

Växjö gjorde ett flertal forceringar för att få till ett kvitteringsmål mot slutet. Rögle tvingades spendera mycket tid i försvarszon men lyckades ändå hålla tätt.

– Vi har ett grymt försvarsspel som vi litar på, två målvakter som är grymma där bak som vi också kan lita på. På något sätt känns det som att det är en trygghet, säger Daniel Zaar efter matchen.

Med två och en halv minut kvar av den tredje perioden tog tränaren Sam Hallam timeout och valde att plocka målvakten Viktor Fasth. 

Men i stället kunde Rögle stänga matchen när Kodie Curran skickade in 1-3 i öppen kasse.

Rögle leder fortsatt serien, medan Växjö ligger kvar under kvalstrecket. 

Josefsson: ”Svider extra”

Besvikelsen var påtaglig hos Växjös lagkapten Erik Josefsson.

– Det känns otroligt tufft just nu. Jag tycker att vi gör en bra match, får spela otroligt mycket boxplay, får inga domslut med oss överhuvudtaget, det blir lite uppförsbacke. Rögle är bra, det märks och matchen kan sluta hur som.

Josefsson fortsätter:

– Med sju förluster i baken svider det extra att gå noll poäng ur den här.