Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-klubben förstärker – succéspelaren plockas in

Lucas Elvenes i Oskarshamnströjan.Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Lucas Elvenes i Rögletröjan.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Lucas Elvenes har gjort 21 poäng på 22 matcher med Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

Nu kallas den utlånade 18-åringen hem av Rögle.

– Jag blev lite överraskad när jag fick beskedet, säger Elvenes till klubbens hemsida.

På grund av skador väljer Rögle att kalla hem Lucas Elvenes.

Den 18-årige forwarden har gjort 4 mål och 17 assist för Oskarshamn i Hockeyallsvenskan och var med i gårdagens 5-3-förlust mot Karlskoga. Redan i kväll kan han dra på sig Rögle-tröjan igen i bortamatchen mot Brynäs.

– Jag blev lite överraskad när jag fick beskedet. Men det ska bli kul att få spela i Rögle igen och testa på SHL-spel. Jag trivs i Oskarshamn men målet är ju att få spela i Rögles A-lag, säger Elvenes till Rögles hemsida.

"Tacksam mot Oskarshamn"

Och det är en talang med uppumpat självförtroende som förstärker Rögle. Tiden i Oskarshamn, där han spelat i samma kedja som sin bror Ludvig Elvenes, har varit lyckad

– Tanken med att lånas ut var att jag skulle få spela seniorhockey och utvecklas. Det har gått bättre än jag förväntat mig. Jag spelar enklare och får mer puckar på mål. Det är superskoj att få spela med brorsan och att det stämt så bra för oss. Jag är mycket tacksam mot Oskarshamn som gett mig den här chansen, säger Lucas Elvenes.

Hur länge han blir kvar i Rögle är i nuläget oklart.