Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröt svaga formen – hemmaslog Brynäs

Adam Tambellini blev målskytt mot Brynäs. Därmed har han gjort mål i fem raka SHL-matcher.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Chay Genoway har ont under matchen mot Rögle.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Två raka förluster fick vara nog.

På torsdagskvällen hittade Rögle tillbaka till vinnarspåret och hemmaslog Brynäs med 4-2.

– Det var en jämn match och jag tycker inte vi spelade vår bästa hockey, säger Rögletränaren Cam Abbott.

Segern var ängelholmarnas första efter ordinarie tid sedan den 18 november.

Ett självsäkert Brynäs reste upp till ett vintervitt Ängelholm och satte ett tungt tryck på tabelltvåan Rögle. Gävlelaget radade upp fina möjligheter under matchinledningen och Christoffer Rifalk i hemmamålet fick sannerligen jobba hårt för sin lön. 

– Vi spelar kanonbra, konstaterade Brynästränaren Mikko Manner när han intervjuades av C More efter den första perioden. 

Men vad stod det då på resultattavlan halvvägs in på mittperioden? 

Ja, då ledde effektiva Rögle med 2-0. Ledningsmålet satte Oskar Stål-Lyrenäs efter en mindre soloprestation runt Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen

”Jag kan bara skratta”

I samband med torsdagens första powerplay utökade Dennis Everberg hemmaledningen till 2-0.

– Vi har vuxit in i det och stundtals spelar vi bra. Men de är farliga offensivt och de har skapat en del kaos i vår zon. Där måste vi steppa upp och göra det bättre, säger Leon Bristedt, som åkte på en omtalad slashingutvisning i mittperioden.

Utvisningen skapade viss irritation hos den grönvita hemmapubliken – inte minst eftersom Brynäs förvaltade sitt numerära övertag genom att reducera till 2-1.

Nick Olesen noterades för fullträffen, hans femte under årets SHL-äventyr. 

– Jag kan bara skratta. Jag tror inte det finns en domare som är nöjd med det beslutet. Men alla gör fel och det går snabbt där ute. Självklart tråkigt att det händer, men det händer åt alla håll, säger Bristedt till C More.

Ganska snabbt var hemmapubliken däremot tämligen nöjd och belåten igen. Slutperioden var drygt åtta minuter gammal när formstarka Adam Tambellini först snappade upp en retur och gjorde mål för femte matchen i följd. 

Everberg dödade spänningen

Därefter var det dags för Anton Bengtsson att briljera när han vann puck i offensiv zon, lämnade över till Dennis Everberg – som dödade all spänning med det matchavgörande 4-1-målet.

Brynäs lyckades visserligen sätta ett tröstmål genom Tomi Sallinen när det egna målet gapade tomt – men det räckte inte för att skaka om Rögle.

Ängelholmarna tog sin första vinst på tre omgångar.

– Det är en tuff förlust, säger Mikko Manner. 

– Vi kämpade hårt och förlorade, det är nästan samma saga i varje match. De var starkare framför vårt mål och starkare framför deras eget mål. Annars var det jämnt och en bra bortamatch från vår sida.

Tack vare segern har Rögle nu spelat hem 49 poäng på 23 omgångar och parkerar blott en poäng bakom serieledande Frölunda. 

Göteborgarna har samtidigt spelat två matcher fler än Rögle.

– Det var en jämn match och jag tycker inte vi spelade vår bästa hockey i kväll, säger Rögletränaren Cam Abbott, och fortsätter: 

– Det var inte vår bästa match men den ger oss något att bygga vidare på inför lördag.

Ja, för redan på lördag vankas ny hockeyfest i Catena arena när Örebro kommer på besök till nordvästra Skåne. 

Den matchen har nedsläpp klockan 18.00.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Möt Jens Fredricson i ExpressenTV