Nihlstorp höll nollan i CHL. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNNihlstorp höll nollan i CHL. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Nihlstorp höll nollan i CHL. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Nihlstorp. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNNihlstorp. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Nihlstorp. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Revansch för Nihlstorp efter tunga inledningen

Publicerad

Ett Redhawks som läckt, prioriterade försvarsspelet när gruppspelet i Champions Hockey League skulle avslutas.

Då fick man också hålla nollan, med Cristopher Nihlstorp i kassen.

– Tror inte jag hållit nollan sedan Leksand någon under hösten förra året, säger Nihlstorp.

Det har varit en jobbig säsongsinledning för Cristopher Nihlstorp. Han skadade sig på försäsongen, och i SHL är det enbart Oscar Alsenfelt som fått chansen under de sju inledande omgångarna.

Nu fick 33-åringen komma in och hålla nollan.

– Jag får ta tillvara på de chanserna jag får. Om det är SHL, eller CHL, det kvittar. Jag behöver få spela matcher och för mig var det viktigt att bara få hitta känslan, säger Nihlstorp. 

– Han spelar med pondus och är aggressiv mot pucken, och litar på utespelarna. Samspelet där är viktigt, säger assisterande tränaren Martin Filander, som även passar på att hylla några av de juniorerna som kom upp och fick spela den här matchen.

– Alla gör det bra, men ett extra plus för Malte Setkov, som även fick göra mål, samt Simon Ericsson. De har bra förutsättningar i och med att vi spelar på samma sätt i A-laget som i juniorlaget, betonar Filander.

Nihlstorp vill möta topplag i CHL

De yngre spelarna hyllades även av Nihlstorp, trots att det var han som höll nollan.

– Det tycker jag visar vilken bra person och lagspelare "Stoffe" är. Han uppskattar jobbet som de yngre gjorde för honom.

Nu väntar åttondelsfinal för Malmö Redhawks. I början av november väntar nästa motstånd.

Nihlstorp har sin drömmotståndare klar.

– Gärna något topplag ute i Europa. Man vill mäta sig med de absolut bästa.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag