Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reprisbilderna som avslöjar sanningen

Casey Bailey ser ut att spotta in i Färjestads båsFoto: C MORE
Jacob Micflikier Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Matchen mellan Färjestad och Växjö Lakers var känsloladdad och rejält het.

I den tredje perioden utspelade det sig en konfrontation mellan Växjös Casey Bailey och spelarna i Färjestads avbytarbås. 

På tv-bilderna såg det ut som att Bailey spottade mot båset, något som det spekulerades om i C More.
Men det gjorde han inte, i stället var det en Färjestadsspelare som sprutade vatten mot Bailey.

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här texten skrev SportExpressen att Bailey hade spottat in i Färjestads avbytarbås. Det gjorde han inte.

Växjö Lakers stod för en monstervändning borta mot Färjestad, som är seriens näst bästa lag på hemmaplan.

Efter att Per Åslund skjutit 3-0 till Färjestad i andra perioden kom Växjö att vakna, och Linus Högbergs reducering till 3-1 blev startskottet på en vändning som fullbordades i förlängningen då Ilari Melart placerade in 3-4 vilket gav två poäng till Växjö i bortamatchen.

Matchen präglades utöver målen av rejält heta känslor och det var flera gånger nära att spåra ur mellan lagen.

I den tredje perioden blev det upprört mellan Växjös Casey Bailey och spelarna i Färjestads avbytarbås. 

På reprisbilderna såg det ut som att Bailey spottade mot Färjestads avbytarbås - något som fick C Mores kommentator Johan Edlund att reagera:

– Han blir irriterad på Widerström. Och det ser ut som att han spottar in i båset. Kan det verkligen vara så? Eller var det vatten från en flaska? Jag låter det vara osagt...

I en första version av den här texten skrev SportExpressen att Bailey spottade mot båset, men det gjorde han inte. Reprisbilderna visar att det i stället var en Färjestadsspelare som sprutade vatten mot Bailey. 

Mardrömmen för Växjö - två spelare skadade

Segern kom dock med bitter eftersmak för Växjö som fick se nyförvärvet Jacob Micflikier lämna matchen redan i andra perioden. I den andra perioden låg han bakom Linus Högbergs reducering när han snyggt spelade bak pucken till backen som kunde lägga in den i tom målbur.

Men i situationen fick Micflikier en smäll som gjorde att han grinade illa. Och efter det kom han aldrig att återvända till matchen, vilket betyder att debuten bara varade i en och en halv period.

– Han får en smäll och grinar illa efter det där. Han får en crosschecking mot ryggen som inte spelar nu i tredje perioden, säger Johan Edlund.

I den tredje perioden kom sedan Växjö att tappa Martin Lundberg som också klev av skadad.

Färjestads tränare: ”Blev känsligt på slutet”

Efter matchen var Johan Pennerborn besviken, och vid intervjun med C More menade han att det blev lite för mycket känslor för Färjestad.

– Det blev lite känsligt på slutet. Hade god kontroll på matchen och ska stänga den egentligen.

– Det blir en dubbelutvisning där vi får ett straff till. I det drar i på oss ett misconduct och där tappar vi det. Vi backcheckar inte klart. De styr in trean där.