Andy Miele Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNAndy Miele Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Andy Miele Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Redhawksstjärnan: ”Det är inte rättvist”

Publicerad

Andy Miele fortsätter drömma om OS.

Samtidigt är Malmö Redhawks-stjärnan självkritisk kring det egna spelet – även om han tycker att statistiken inte ger hela bilden.

– Det finns områden där jag kan vara bättre i defensiv zon, helt klart, men jag tycker inte alltid att det är en rättvis statistik, säger Andy Miele.

Efter 368 poäng på 420 AHL-matcher värvades den 29-årige centern Andy Miele till Malmö Redhawks inför den här säsongen.

Snart halvvägs in i säsongen är amerikanen tvåa i Redhawks interna poängliga (14 poäng) bakom Frederik Storm, men fjolårets semifinallag ligger bara åtta i SHL.

– Det har varit en lite frustrerande säsong med skadorna vi har haft. Jag tror inte att vi haft alla spelare tillgängliga en enda gång i höst och fått testa olika uppställningar. Jag tror inte att ligan har sett det bästa av oss än, säger Andy Miele.

– Vi har gjort ett rätt bra jobb hittills, men det syns på vår ojämnhet att killarna vi har saknat spelar en rätt stor roll i vårt lag.

Miele: ”Man mår så dåligt”

Men det är inte bara skadorna som har varit jobbiga.

Assisterande tränaren Jesper Mattsson har tagit timeout eftersom sonen Oliver, 13, har insjuknat i den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi. Och nyligen kom beskedet att lagkaptenen Erik Forssell tar timeout från hockeyn sedan dotter diagnostiserats med cancer.

– Det är jobbigt. Det tynger oss. Man mår så dåligt för vad de och deras familjer går igenom, säger Andy Miele.

– Jesper gör mycket för den positiva atmosfären i laget och är en röst på bänken. Erik är vår kapten och ledare. Det är alltid jobbigt att tappa såna personer, men vi gör vad vi kan för att vinna för deras skull.

 

LÄS MER: ”Tårarna rinner på våra spelare” 

 

”Det är många mål”

Många har haft stora förväntningar på Andy Miele som värvades som ny förstecenter till Redhawks. Hittills är han själv både nöjd och missnöjd.

– Det har varit en läroperiod för mig där jag har fått ändra mitt spel lite. Tränarna vill att jag ska åka mer skridskor och när jag tänker på det så tappar jag lite i annat. Det tar lite tid att få allt på plats naturligt, men jag försöker göra mitt jobb och bli bättre.

På slutet har dock Mieles försvarsspel hamnat i fokus – av fel anledningar. I hemmamötena med Frölunda, Växjö och Karlskrona lämnade centern isen med totalt -10 i plus/minus-kolumnen. Bara två spelare i SHL har sämre plus/minus än Mieles -13.

– Det finns områden där jag kan vara bättre i defensiv zon, helt klart, men jag tycker inte alltid att det är en rättvis statistik. Men det är många mål så något måste jag göra lite annorlunda och vara lite mer bestämd i egen zon för ingen tycker om när motståndarna gör mål mot en.

– Samtidigt har vi släppt in sju mål tror jag när vi tagit ut målvakten och de minusen måste man ändå ta. Det är en del av hockeyn, men jag ska definitivt ta igen dem.

”Stor chans att båda får åka till OS”

För Andy Miele är det en viktig månad som stundar, inte bara för lagets räkning. Den 1 januari presenteras de 25 spelare som får representera USA i OS-hockeyturneringen. Andy Miele var med i den enda förberedande turnering som USA spelar i höst, Deutschland Cup, och får anses ha en god chans att komma med även till OS.

– Jag vill komma med och det kommer hjälpa mig att spela bättre och det kommer hjälpa vårt lag att vinna också. Jag tror fortfarande att jag har en bra chans att komma med i laget och jag måste bara fortsätta spela som jag har gjort och producera poäng och spela smart hockey, säger han.

Miele hoppas även få sällskap av en Redhawks-kamrat.

– Om jag och Rhett (Rakhshani) spelar bra ihop tror jag att det är en stor chans att vi båda får representera vårt land i februari.

Ett besked kommer dock tidigast i slutet av december.

– Det är en tuff väntan, men jag förstår att de inte kan ha kontakt med alla 70-80 spelare som är aktuella. Det enda jag kan påverka är mitt spel och förhoppnignsvis är det bra nog för att bli uttagen.

Hur ser du på era kommande matcher innan jul?

– Alla matcher resten av året är extremt viktiga. Med trepoängssystemet kan man åka ner snabbt och snabbt upp. Det är superviktigt att ta tre poäng varje kväll, och tar vi inte tre så två, om inte två så en, men det är jätteviktigt att inte förlora.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag