Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks vd om Percy Nilsson: ”Jag är orolig”

Hör intervjun med Percy Nilsson.
Patrik Sylvegård, vd i Malmö Redhawks. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Percy Nilsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Patrik Sylvegård intervjuas av Jan Peter Andersson. Foto: Johan Svensson

Percy Nilsson, 76, tog Malmö Redhawks till guld och de stora matcherna.

Efter de senaste turerna kring hockeyhövdingen uttrycker klubbens vd Patrik Sylvegård, 53, sina innersta känslor för Percy.

– Jag är orolig för honom, säger Sylvegård.

Som Kvällsposten tidigare avslöjat blev byggherren och affärsmannen Percy Nilsson hämtad till förhör av polis på tisdagen.

Även om Nilsson inte längre arbetar operativt i Redhawks äger han Malmö arena där laget spelar sina matcher.

– I dagsläget är det inget som påverkar klubben. Men det är klart, allt sånt här surr är aldrig bra. Men det är inget vi kan styra över, säger Patrik Sylvegård, vd och sportchef sedan 2012.

Händelsen berör Sylvegård på ett annat plan.

– Percy är en av mina bättre och närmsta vänner. Jag har känt honom sedan jag kom hit och har mycket att tacka honom för.

– Jag är mest orolig för honom. Men jag tar för givet att det inte är något. Det är det som jag tänker på.

Värvades av Percy Nilsson

Patrik Sylvegård värvades av Percy Nilsson från Örebro IK 1987 och var en viktig kugge på resan mot klubbens två historiska guld 1992 och 1994. 

På vilket sätt är du orolig för Percy?

– Jag är alltid orolig för dom man bryr sig om när det kommer en sådan här grej. Jag vet förmodligen lika lite som du vad som är fakta. 

– Men Percy är en människa som betyder mycket för arenan och Malmö. Klart jag blir orolig när det kommer en sådan här grej, säger Sylvegård.

Vilken inverkan kan det ha på Redhawks?

– Förmodligen ingenting. Det hoppas jag inte. För det är väl hans privata (affärer) om det är någonting. Jag förutsätter att det inte är något. Det hoppas jag verkligen.

Har Percy något inflytande på klubben?

– Nej. Men han är en jätteviktig sponsor till oss. Vi hyr arenan av honom – han är en jätteviktig ambassadör för oss. Han är hedersordförande och har byggt upp den här klubben. Klart att han har inverkan, men inte så mycket som folk tror.

– Han hjälper oss oerhört mycket.

Men... om en ambassadör och hedersordförande blir inplockad av polisen?

– Nu vet vi inte vad som har hänt. I dagsläget tänker jag mer på honom som privatperson. Percy har ett stort hjärta för Malmö och jag gillar honom. Det är det som jag mest tänker på i dag, säger Patrik Sylvegård.

Har du pratat med honom?

– Snabbt i går kväll, bara. Då sa han att han mådde bra. Det var det viktigaste.