Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redhawks publikdrag – sänker biljettpriserna

Snart får Redhawks supportrar fylla sin ståplatsläktare igen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

50 kronor för en sittplats.

När publiken välkomnas tillbaka till Malmö arena är det jubileumspriser som gäller.

– Vi har känt hela sommaren att vi vill göra något rejält den dagen vi får positiva publikbesked, säger Redhawks vd Patrik Sylvegård, i ett pressmeddelande.

I början på september landade ett efterlängtat besked hos de svenska elitföreningarna – publiktaket skrotas den 29 september, och därefter kan läktarna återigen fyllas

För Malmö Redhawks vankas hemmamöte redan dagen efter, när de regerande mästarna Växjö Lakers kommer på besök till Malmö arena. 

Och nu gör klubben ett rejält publikryck för att så många ska gå på matchen. Ihop med Malmö Arena och Malmö Arena Hotel har Redhawks sänkt priset på samtliga biljetter till 50 kronor.

Prissänkningen är inte bara ett försök att fylla upp de stora läktarna. Det är även en del av Redhawks jubileum – i februari fyller klubben nämligen 50 år. 

– Det är så jäkla kul det här. Vi har känt hela sommaren att vi vill göra något rejält den dagen vi får positiva publikbesked och har haft en positiv dialog tillsammans med Malmö Arena hela vägen. Att kunna göra det här tillsammans med dem för att göra en publikfest möjlig är ett klockrent startskott på det här jubileumsåret, säger Redhawks VD Patrik Sylvegård.

”Längtat något oerhört”

Malmö Redhawks parkerar på en fjärdeplats i SHL-tabellen efter tre omgångar. Skåningarna vann höstens två första matcher, därefter blev det förlust hemma mot det förmodade topplaget Färjestad.

I truppen finns bland annat Carl Söderberg, som vänt hem efter ett långt äventyr i Nordamerika och NHL.

– Vi, precis som Redhawks, har ju längtat något oerhört efter det här beskedet och är glada över att kunna vara med och möjliggöra det här. Malmö Arena är en fantastisk arena på alla sätt, men behöver sin publik. Därför känns det här helt rätt, säger Malmö Arenas VD Karin Mårtensson.

Biljettsläpp till matchen mot Växjö Lakers sker den 22 september klockan 10.00. Dagen efter spelar Redhawks sin sista hemmamatch med rådande publikrestriktioner mot Djurgården.

Som en del av sitt jubileumsfirande kommer rödhökarna även spela i guldhjälmarna från 90-talet (mot Brynäs), bygga upp ett Hall of Fame i arenafoajén samt släppa en jubileumsbok och jubileumsprodukter.

TV: SE FLER SPORTNYHETER