Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks nya besked: Går plus flera miljoner

Mats Larsson, ordförande i Malmö RedhawksFoto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Med ett minusresultat på 13,6 miljoner kronor förra året, så har Malmö Redhawks varit tvungna att göra drastiska åtgärder för att få en positiv utveckling i sin ekonomi.

När det preliminära resultatet nu är klart så kan man uppvisa en vinst på över fyra miljoner kronor.

– Vi har förbättrat vårt resultat med 18 miljoner kronor, säger klubbens ordförande Mats Larsson.

Det slutgultliga resultatet kommer först senare, men efter att sportchef Patrik Sylvegård fått en strypt spelarbudget, samt att man tagit nya grepp, genom att bland annat ”outsourca” sin säljavdelning till ISP, och till viss del att man ökat sin publikintäkter jämfört med budget, så kan man konstatera att det är helt andra tongångar 2019, jämfört med 2018.

– Framför allt har vi sparat pengar, genom kostnadsminskningar, och vi har fått högre intäkter i lösbiljetter och sponsorer. Dessutom ett något högre bidrag centralt från SHL, säger Mats Larsson.

Innebär detta att ni trycker på gasen inför framtiden?

– Vi är försiktiga. Vi kommer säkerställa att vi går med vinst efter grundserien och att ett eventuellt slutspel bara innebär intäkter för oss, säger Malmö Redhawks ordförande.

Ökar budget för sponsring och publik

Men säsongens resultat innebär också högre krav på både säljare och försäljning av biljetter.

– Vi flyttar upp budgetmålet på sponsringen, så det ligger på samma nivå som utfallet blev i år. Vi lägger inte in någon budget på att vi ska öka. Vad gäller publikintäkter så hade vi i år ett utfall på tio miljoner kronor i intäkter, när budgeten låg på åtta miljoner. Där lägger vi oss nu mitt emellan och och har satt budgeten till nio miljoner kronor i intäkt. För att få en mer lättöverskådlig bild, så handlar det då om runt 6400 åskådare i snitt per match, vilket är vår lägsta notering någonsin i SHL.

Det exakta resultatet är inte klart. Men det blir över fyra miljoner. Kanske så bra som fyra och en halv miljon i vinst.

– Jag skulle säga att resultatet i den operativa delen av Malmö Redhawks blir någonstans kring 4.4 miljoner kronor i vinst, före skatt, säger Mats Larsson.

Ni har betydligt mer positiva tongångar nu, jämfört med ett år sedan.

– Ja, nu har vi lyckats stabilisera detta och det finns utrymme för att skaffa dyrare lag, om vi vill, men vi tänker inte rusa. En viktig del var att säkerställa att vi fick behålla Peter Andersson som vår huvudtränare. Det var viktigt för oss, för han har visat sig vara helt rätt person att leda oss. Men även i fortsättningen gäller inriktningen att det gärna får vara lokal anknytning och det är inte spelare som varit någonstans, utan som skall någonstans, som ska spela för oss, säger Mats Larsson