Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redhawks kan tvingas gå till Percy Nilsson

Highlights: Malmö besegrade Färjestad
Foto: PEO MÖLLER
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har reviderat sin budget och räknar nu inte med att en enda lösbiljett säljs under säsongen 2020/2021.

Samtidigt utesluter inte VD:n och sportchefen Patrik Sylvegård att ytterligare åtgärder kan behöva ske. Som att skjuta på hyran till arenan.   

– Det är inget att sticka under stol med att Percy varit en garant för oss i tidigare tuffa tider, men vi får titta på lösningar, säger Sylvegård.

Patrik Sylvegård var en av många klubbledare i Sverige, som mottog dagens besked från regeringen som innebär att man i dagsläget inte kommer att öka från 50 till 500 åskådare på offentliga tillställningar i Sverige.

Nytt beslut ska komma den 22 oktober.

– Jag blir mest ledsen. Det som gör mig mest ledsen är känslan jag får av att de tycker att det är idrottens fel att smittspridningen ökar. Men jag tycker vi tar ett jättestort ansvar och hade lätt kunnat ta emot 3-4000 åskådare i den här arenan på ett väldigt säkert sätt.

Blir du uppgiven?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Har inte heller varit så upprörd. Det är faktiskt så att detta är ingenting jag kan styra eller kontrollera. Men jag tycker synd om spelarna som gått ner i lön, fansen som inte kan vara här och till viss del även sponsorerna. 

På matchen mot Örebro tar Malmö Redhawks in exakt 432 personer i loger och restaurang. 

Plus de 50 supportrarna som får sitta på läktaren.

Patrik Sylvegård satte tillsammans med styrelsen under våren en budget som sa att man inte räknar med att publik får komma in förrän efter jul.

Den har man redan nu reviderat, för att ta höjd för den ekonomiska förlust det innebär om man inte säljer några lösbiljetter.

– Vi räknar inte med att sälja några lösbiljetter denna säsongen, säger han.

Behöver fler åtgärder än dessa vidtas?

– Våra säsongskortsinnehavare kan inte begära pengarna tillbaka i alldeles för hög utsträckning, liksom våra sponsorer. Vi har permitterat och gör ett visst löneavdrag på spelarna. Dessutom får vi hoppas på ett rejält bidrag från staten.

I vilken storleksordning då?

– Det är ingenting jag vill kommentera. Men det kommer att behövas.

Annars?

– Vi utesluter ingenting, och det är klart att Percy Nilsson varit en garant för oss under tidigare tuffa tider. Det får vi i så fall titta på, om vi kan skjuta på hyror eller så. Men vi har absolut inte pratat med honom eller arenan om det, säger Patrik Sylvegård.