Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks kan inte räkna med någon hjälp från Percy Nilsson

Percy Nilsson, ägare till Malmö arena och hedersordförande i Malmö Redhawks.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks vd och sportchef Patrik Sylvegård.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks har vunnit de senaste två SHL-matcherna, men utanför isen är tiderna tuffare.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Tomma läktare och ingen ljusning i sikte – då hoppades Malmö Redhawks kunna få hjälp av Percy Nilsson.

Men hedersordföranden stänger dörren i en intervju med Sydsvenskan

– Jag får vara glad om jag kan betala lönerna till vår personal, säger Percy till tidningen. 

Redan i förra veckan kom beskedet från den svenska regeringen att det inte blir några restriktionslättnader kopplade till idrotten.

Med andra ord kommer publikkapaciteten inte ökas från dagens 50 åskådare till 500 den närmaste tiden.

Ett tufft slag för många idrottsklubbar. Däribland Malmö Redhawks, som inte längre budgeterar för att sälja en enda lösbiljett under hela säsongen.

– Våra säsongskortsinnehavare kan inte begära pengarna tillbaka i alldeles för hög utsträckning, liksom våra sponsorer. Vi har permitterat och gör ett visst löneavdrag på spelarna. Dessutom får vi hoppas på ett rejält bidrag från staten, berättade Redhawks vd och sportchef Patrik Sylvegård för Kvällsposten förra veckan.

Inget stöd från Percy Nilsson

Patrik Sylvegård öppnade även för att vända sig till hedersordföranden och Malmö arenas ägare, Percy Nilsson, för att få ytterligare hjälp under de tuffa pandemitiderna. 

– Vi utesluter ingenting, och det är klart att Percy Nilsson varit en garant för oss under tidigare tuffa tider. Det får vi i så fall titta på, om vi kan skjuta på hyror eller så. Men vi har absolut inte pratat med honom eller arenan om det, sa Sylvegård.

Men beskedet från Percy Nilsson är tydligt – det kommer inte bli något stöd eller någon hjälp.

– Jag får vara glad om jag kan betala lönerna till vår personal. Vi är 42 anställda, inklusive hotellverksamheten. Vi har elräkningar på över en halv miljon kronor i månaden. Det är inte gratis att ha is, säger Percy till Sydsvenskan. 

På en fråga från Sydsvenskan vad som händer om Malmö Redhawks inte längre kan betala hyran, 295 000 kronor per match, svarar Percy Nilsson:

– Då får jag låsa dörren.

Under onsdagen avslöjade SportExpressen att samtliga SHL-klubbar ensamts om att stoppa alla nya avtal inför säsongen 2021/22, på grund av de osäkra ekonomiska tiderna i covid-19-pandemins kölvatten. 

TV: ”Ordentlig tryckare i ryggen”