Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks har sorg – Pehr Malmström har gått bort

Pehr Malmström var aktiv i Malmö IF, som senare blev Malmö Redhawks, under flera decennier.Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån

Malmö Redhawks har sorg.

Eldsjälen Pehr Malmström, som ägnade mer än halva sitt liv åt föreningen, har gått bort efter en kort tids sjukdom.

– Pehr var med redan när jag kom till klubben i slutet på 80-talet och har sedan dess varit klubben trogen som få andra, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Under sitt långa engagemang i och runt Malmö Redhawks hade Pehr Malmström en rad olika roller.

Han har varit klubbens VD, säkerhetschef, styrelsemedlem och de senaste åren har han varit värd för Redhawks partners under hemmamatcherna.

Allt började redan på 80-talet, när Pehr Malmström gick från att vara en åskådare i mängden till att börja sälja programblad och hjälpa till på marknadssidan.

– Pehr var med redan när jag kom till klubben i slutet på 80-talet och har sedan dess varit klubben trogen som få andra. Pehr var en av de stora och Malmö Redhawks har enormt mycket att tacka Pehr för. Saknaden är stor, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård.

Så sent som förra året tilldelades Pehr Malmö stads pris Årets Eldsjäl. Han var också med och skapade den ikoniska Mif-loggan.

Kommer hålla en tyst minut 

När Malmö Redhawks påbörjade höstens SHL-säsong var Pehr Malmström en av 50 åskådare som fick grönt ljus att besöka Malmö Arena

”Malmö Redhawks är glada att vi fick möjligheten att infria en av Pehrs verkligt viktiga traditioner, att på premiären i tisdags få stå nere i spelargången och önska var och en av spelarna lycka till inför säsongen,” skriver Redhawks på sin hemsida.

För att hedra Pehr Malmström kommer Malmö hålla en tyst minut inför kommande hemmamatch och spelarna kommer bära ett svart band. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER FRÅN SYDSVERIGE