Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Frias från avstängning

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Carl Persson fick matchstraff efter sin tackling på Skellefteås Jonathan Pudas och anmäldes sedan till disciplinnämnden.

Nu kommer besked att Malmöforwarden frias.

”Det var en sen rörelseförändring från motspelarens sida som gjorde att tacklingen träffade olycklig”, skriver disciplinnämnden. 

Carl Persson fick matchstraff för armbågstackling i slutet av andra perioden i mötet mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK. Carl Persson satsade hårt mot Jonathan Pudas, som hade spelat ifrån sig pucken. 

Jonathan Pudas föll ihop på isen – men tog efter matchen på sig ansvaret.

- Jag tycker faktiskt att jag sätter mig i en dålig sits, jag ser att han kommer. Jag får välja om jag ska spela bort pucken eller låta honom komma. Jag får ta den för att få den vidare till Arvid. Jag får skylla mig själv, sa Pudas. 

”Tre matchers avstängning”

C Mores expert Johan Tornberg var hårdare i sin dom.

– Det är en uppåtgående rörelse och en axel eller armbåge mot ansiktet. Matchstraff. Anmälan. Tre matchers avstängning, sa han.

Men någon avstängning blir det inte. Carl Persson anmäldes till disciplinnämnden men under fredagen kom beskedet att han frias.

Disciplinnämndens motivering

Det är visserligen, med hänsyn till filmsekvensen och vad Carl Persson själv uppgett, utrett att tacklingen träffade huvudet på motspelaren. Disciplinnämnden bedömer dock att Carl Persson hade en vårdad intention utifrån de grundläggande förutsättningarna för tillåten kroppskontakt och att det snarast var en sen rörelseförändring från motspelarens sida som gjorde att tacklingen träffade olyckligt. Mot denna bakgrund anser disciplinnämnden att tacklingen inte bör föranleda någon bestraffning. Anmälan lämnas därför utan bifall.