Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks förlorade – kvar i tabellbotten

Redhawks förlorade mot Färjestad.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det blev uddamålsseger i Malmö för Färjestad.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Tre skott på mål i den sista perioden.

Mer behövdes inte för att Färjestad skulle sätta segermålet mot Malmö Redhawks. 

Det blev värmländsk seger med 3-2. 

– Vi är trubbiga och det vet vi om, sa Mif-tränaren Joakim Fagervall efter slutsignalen.

Kalldusch sist, med 3-0-underläge redan efter den första perioden mot Rögle.

Men mot Malmö Redhawks hade Färjestad gjort sin hemläxa – och kom ut desto starkare. 

Albert Johansson gjorde tidigt 1-0. Några minuter senare ökade Jens Westin ledningen när han bombade in en lös puck bakom Lars Volden. 

– Jag tycker vi gör säsongens tamaste första period. Jag tror inte vi vinner en närkamp. Jo, Johan Olofsson vinner alla sina närkamper. Det är den enda spelaren som vinner sina närkamper, sa Mif-tränaren Joakim Fagervall.

Malmös Johan Olofsson styr in kvitteringsmålet, 2-2, i den andra perioden.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Börjar tävla bättre” 

Men Malmö studsade tillbaka under mittperioden. Nästan omgående stod NHL-kontrakterade Fredrik Händemark för en fin soloprestation och reducerade till 2-1.

Därefter kvitterade Johan Olofsson, när han påpassligt styrde in en lös puck bakom en stundvis storspelande Arvid Holm.

Målet videogranskades visserligen – men det behövdes ingen längre kontroll innan domarna förkunnade att det rörde sig om ett helt regelrätt mål. 

– Vi börjar tävla lite bättre tycker jag. Vi är för mesiga och förlorar för mycket kamper i första perioden. Jag tycker vi kommer upp i tävlingen mer i andra, sa Händemark till C More efter två spelade perioder.

Men Färjestad – med två raka förluster i ryggen – lyckades hitta en väg tillbaka in i lördagens batalj. 

Med tolv minuter kvar på matchklockan hittade Jesse Virtanen en väg in framför Lars Volden. Därefter sprättade han upp matchens femte mål, som betydde 3-2 till Färjestad.

”Vi är trubbiga” 

Malmö Redhawks tryckte på hårt för en kvitteringspuck under slutminuterna. Men jakten gav ingen frukt – skåningarna lyckades aldrig hitta nätmaskorna. 

– Vi är trubbiga och det vet vi om. Det är därför vi inte lyckas trä in någon puck i tredje. Men vi ska aldrig släppa två mål i första perioden, sa Joakim Fagervall.

För Färjestad innebär vinsten en åttondeplats i tabellen och att värmlänningarna nu har tre vinster av fem möjliga inför landslagsuppehållet.

– Vi har lite tur som får 3-2-pucken. Därefter frejdar vi oss bra och kämpar och sliter i varje byte, sa Färjestads assisterande tränare Gereon Dahlgren efter matchen.

– Vi spelar enkelt, det är det som krävs för att få med oss alla tre poäng. Sedan är det kul med tre backmål!