Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks drabbade av nytt coronautbrott

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har återigen drabbats av corona.

Enligt SportExpressens uppgifter fanns det ett konstaterat fall i klubben redan i torsdags och diskussioner om att flytta matchen Oskarshamn.

Då kunde matchen ändå spelas, men nu väljer SHL att skjuta fram dagens möte med Växjö.

Länge var Malmö det laget i SHL som klarat sig undan coronasmitta. Men i januari drabbades de för första gången och klubben pausade verksamheten. När de gjorde sig redo för spel igen kom nästa bakslag. Ny konstaterad smitta.

Fram tills nu har Redhawks klarat sig. Under lördagsförmiddagen meddelade Malmö att de för tredje gången den här säsongen drabbats av viruset.

– Det rör sig om ett fåtal bekräftade fall via snabbtester, men vi tar inga risker. Den medicinska bedömningen ligger som alltid till grund för dessa beslut, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd SHL, i ett pressmeddelande.

Konstaterat fall i torsdags

Enligt SportExpressens uppgifter ska en framflyttning av torsdagens match mot Oskarshamn varit uppe för diskussion efter ett bekräftat fall av smitta.

Då gav SHL klartecken att mötet kunde spelas. Men nu har ligan tagit beslutet att lördagens match mot Växjö och tisdagens möte med Leksand måste flyttas fram.

Nya speldatum har ännu inte kommuniceras ut.