Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt coronautbrott i Malmö Redhawks

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har ännu en gång drabbats av coronasmitta i truppen.

Nu flyttas tisdagens möte med Örebro samt torsdagens match mot Färjestad fram.

Malmö var länge den klubben i SHL som klarat sig bäst från smittan.

Men i januari drabbades de för första gången och har sedan dess haft stora problem med återkommande smitta.

Under måndagen meddelade Malmö att de för fjärde gången har konstaterat fall av coronavirus i truppen och tvingas flytta fram matcher i SHL. Den här gången är det tidagens möte med Örebro och torsdagens bortamatch mot Färjestad som drabbas.

Mötet med Färjestad kommer i stället att spelas den 16 mars och mötet med Örebro den 18 mars, båda startar klockan 18.00.

Det innebär att matchen mot Växjö, som skulle ha spelats den 18 mars, flyttas fram till den 23:e.

SHL: ”Spelschemat ligger fast”

Samtidigt rapporterar TT att spelschemat för SHL inte kommer att förlängas utan att grundserien ska avslutas som planerat den 25 mars. Man öppnar dock för att skjuta fram slutspelet ett par dagar. 

– Vi har beredskap för att göra ytterligare flyttar och i så fall skjuta fram slutspelet ett par dagar eller vad som nu krävs. Det är väl förberett sedan ett antal veckor tillbaka. Men vi skjuter inte på något så länge vi inte måste, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till TT.

Malmö har sju raka segrar i ryggen och tagit sig upp till den sista slutspelsplatsen med åtta matcher kvar att spela av grundserien. Åtta matcher som nu ser ut att behöva spelas inom loppet av tretton dagar - under förutsättning att Malmö kommer till spel mot Skellefteå på lördag.