Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bara att konstatera – vi är för trubbiga nu”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM. Malmö Redhawks blev nollade för andra matchen i följd, efter ytterligare en 0-4-förlust. Nu har det gått 120 minuter utan att man producerat ett enda mål framåt.

Detta trots att man valde att förändra lite i laget inför matchen.

– Det är bara att konstatera att vi är lite för trubbiga just nu. Men det handlar om att gjuta mod i killarna och se framåt, säger anfallstränaren Jesper Mattsson.

Efter matchen mot Skellefteå var huvudtränaren Peter Andersson väldigt irriterad.

Då var det den förlorade kampen framför mål som gjorde honom besviken och upprörd. Den biten hade Malmölaget fixat till, och höll långa stunder Djurgården på utsidan.

Istället var det framåt det inte blev några mål, för andra matchen i följd.

– Vi var mer intensiva. Men vi får inte riktigt Djurgården på kroken, säger Jesper Mattsson, som fick jubla vid ställningen 0-0.

Då tog domarparet Christoffer Holm och Daniel Winge bort målet, för att det var spelare i målgården. Max Görtz störde Niklas Svedberg så Konstantin Komareks mål blev bortdömt.

– Jag tycker det ska vara mål. Jag puttas in på deras målvakt, och efter det går vi ner oss. Då får de två mål, säger Görtz.

Jesper Mattsson: ”Vi är för trubbiga”

Jesper Mattsson har ingenting att säga om målet, men håller med om att det sätta prägel på den fortsatta matchen.

– De har klara direktiv vad som gäller, och regler är till för att följas. Men jag tror att det hade kunnat bli en annan matchbild om vi fått den ledningen att gå på, summerar Mattsson, som konstaterar att hans lag för stunden är oerhört trubbiga framåt, och inte gör några mål.

– Det är som det är just nu. Vi är för trubbiga och sätter inte dit chanserna. Men det är bara att gjuta mod i killarna och jobba vidare. Det är inte mycket mer att be för, säger Mattsson.

Max Görtz är en av Malmös forwards, som förväntas göra en del poäng.

Efter nio spelade matcher har det bara blivit tre poäng.

– Men jag tycker att jag spelat bra. Jag förtjänar mer än vad jag fått. Det är bara att fortsätta jobba hårt, så kommer det till slut att lossna, säger Max Görtz.