Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Växjö vinner galen match

Växjö gör tre mål på tre minuter – se målen här
Växjö stod för en imponerande upphämtning i andra perioden.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Färjestad hade 3-0 men tappade till 3-3.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Färjestad hade 3-0 och sedan 4-3-ledning. 

Ändå blev det förlust. 

Växjö stod för en makalös vändning och leder matchserien med 2-0 efter 5-4-segern på hemmais. 

– Det är jäkligt tungt, säger Victor Ejdsell i C More. 

Växjö, som vann grundserien, började matchserien med en seger. Fredrik Karlström blev stor matchhjälte när Färjestad besegrades med 4-3 efter stort förlängningsdrama. 

Därför behövde Färjestad ge svar på tal – och det började lovande. 

Per Åslund gav bortalaget ledningen redan efter fyra minuter och i den andra perioden utökade FBK till 2 och 3-0. Där och då såg det ut som att det kommer vara 1-1 i matchserien. 

Experten: ”Vilken utveckling”

Men Växjö ville annorlunda. 

Häng med nu. 

Drygt halvvägs in i mittperioden satte Richard Gynge 3-1. Två minuter senare var det dags för Miika Koivisto och 40 sekunder senare var det kvitterat – Marcus Sylvegård var påpassligt framme och petade in returen. Efter en videogranskning godkändes målet och därmed hade hemmalaget gjort tre mål och kvitterat på sanslösa tre minuter och 20 sekunder. 

– Från uträknade till favoriter, vilken utveckling, säger experten Sanny Lindström i C More. 

Jättedramat fortsatte sedan i den tredje perioden. Färjestad tog ledningen med mindre än tio minuter kvar – och försökte hålla undan. 

Det lyckades de inte med. 

För Växjö satte först 4-4 och en minut senare satte Pontus Holmberg 5-4 och fullbordade den makalösa vändningen. Resultatet stod sig och innebar att Växjö leder matchserien med 2-0. Nästa match spelas på tisdag.